2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.0ef5abc6c70e.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.59c0a8541c0c.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.5499c70ec9a4.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.8b2c2623faa6.jpg]

Kitört fogak és kartörés a Puskás iskola udvarán

Főoldal>Közélet>Kitört fogak és kartörés a Puskás iskola udvarán
 
Írta: Szerk.
2017. május 09. 09:28
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Évek óta balesetveszélyes a Puskás Ferenc Általános Iskola udvara. Március végén egy ötödikes gyermek karja törött el, amikor elesett a fák gyökerében, két éve pedig egy kislány foga törött ki, amikor megbotlott a feltöredezett aszfalton. Gajda Péter (MSZP) polgármester a 2014-es polgármesteri kampányban maga is látta, milyen állapotban van az udvar, de az önkormányzat azóta sem tett semmit. Ma már az állam feladata a megörökölt balesetveszélyes udvar felújítása is.

A kispesti iskolák állapotáról számtalanszor írtunk már, de sajnos most ismét szomorú aktualitása van, hiszen egy ötödikes gyermek súlyos sérülést szerzett a Puskás iskola udvarán; elesett a balesetveszélyes udvaron, kétszer meg kellett műteni az eltört karját. Mindez talán megelőzhető lett volna, ha Gajda Péter (MSZP) 2016 májusában komolyan veszi az iskolaigazgatók által összeírt hibalistát. A mielőbbi javítást igénylő problémákról a korábbi tankerületi igazgató levélben tájékoztatta a polgármestert egy éve; ebben szerepelt, hogy a Puskás iskola udvara balesetveszélyes, felújítása szükséges. A hétoldalas levél (lsd. a következő oldal tetején) végén dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó arra kérte Gajda Péter polgármestert, hogy sürgősen kezdjék meg a munkáltatokat az oktatási intézményekben „a XIX. kerületben élő állampolgárok gyermekeinek megfelelő környezetben és minél magasabb színvonalon történő oktatása érdekében.”

 

Gajda inkább az államra hagyta a kritikus helyek felújítását, holott a 2014-es kampányban saját szemével látta az udvar állapotát, amikor néhány fénykép erejéig odaállt a készülő műfüves pályához.

 

A baloldali városvezetésről lepergett a többoldalnyi problémalista, vélhetően úgy gondolták, hogy a felújításokat majd megoldja a KLIK, amely januártól átvette oktatási intézmények működtetését is. Sőt, egy testületi ülésen Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok felvetésére, hogy az önkormányzat mielőbb kezdje meg az iskolaigazgatók által összeírt hibalista mentén az iskolák felújítását, Gajda Péter frakciója megkérdőjelezte a levél tartalmát, amit az iskolaigazgatók írásos észrevételei alapján állított össze a tankerületi igazgató.

 

 

Ám a polgármester azzal nem számolt, hogy a gyerekek használják a balesetveszélyes udvart, és a két évvel korábbi, maradandó sérülést okozó fogtörés után újabb tragédia, újabb súlyos sérülés történik. Pedig Gajda Péter, ha a problémákat soroló levélnek nem is hitt, hihetett volna a saját szemének, hiszen a 2014-es polgármesteri kampány véghajrájában is a Puskás udvarán, ahol a balesetveszélyes, repedezett bitumen mellett adta át a műfüves focipályát.

 

A Fidesz-KDNP frakció rengetegszer kezdeményezte, hogy a városvezetés fordítson több pénzt az iskolák felújítására – mindhiába. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok számtalanszor szót emelt a köznevelési intézmények állapota miatt, és az elmúlt két évben rengetegszer kezdeményezte, hogy az önkormányzat a költségvetésben emelje meg az oktatási és nevelési intézményekre szánt felújítási összeget. Idén ez már meg is látszik a költségvetésben, hiszen az eddigi 120 millió forint helyett már 581 millió forint jut erre a feladatra. De csak az óvodákra és bölcsődékre, hiszen január elsejétől az iskolák működtetése már az állam feladata.

 

A fák kiálló gyökereiben esett el a kisgyermek.

 

Dódity Gabriella az udvar állapotát számtalanszor szóvá tevő Fekete Márk kollégájával kereste fel a Puskás iskola igazgatóját. Bihari Péter elmondta, a szülőkkel közösen évek óta hiába kéri az önkormányzatot, hogy szüntesse meg az udvaron a balesetveszélyt.

 

Álláspontunk szerint Gajda Péter éveken át érdemben semmit nem tett a balesetveszély megszüntetéséért az udvaron, ahol két gyermek súlyos sérülést szenvedett. A Klebelsberg Központ más kerületekkel ellentétben Kispesten számos helyen súlyos örökséget vett át az önkormányzattól, ahol az államnak az elvártnál nagyobb fejlesztésekkel kell megfelelő állapotúra hozni az intézményeket – elég csak az Erkel iskola januári fűtésmizériájára, a 14 fokos tantermekre gondolnunk. De említhetném a Vass Lajos iskolában, vagy az Eötvösben tapasztalható állapotokat is. A Puskás iskola balesetveszélyes udvarának mielőbbi helyreállítása érdekében dr. György István választókerületi elnökkel levélben fordultunk Bak Ferenc tankerületi igazgatóhoz, a segítségét kérve. Bízunk benne, a tankerületi igazgató talál megoldást a problémára – mondta el Dódity Gabriella.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.