2024. június 20., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kívül-belül megújult a Gyöngyszem Bölcsőde

Főoldal>Közérdekű>Kívül-belül megújult a Gyöngyszem Bölcsőde
 
Írta: Szerk.
2019. január 16. 16:04
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kívül-belül megújult a Gyöngyszem Bölcsőde, amelynek korszerűsítését már nem lehetett tovább halogatni. Az épületben elöregedett a vízvezeték-rendszer, a bölcsőde beázott, emiatt dohos, penészes volt a fal, a világítás sem működött rendesen, nem egy helyen wc-deszka sem volt a gyermekek illemhelyén, igaz, ez utóbbi inkább a karbantartó, Kránitz Krisztián MSZP-s képviselő vezette VAMÜSZ hanyagsága volt. Mindenesetre tény: örvendetes, hogy végre XXI. századi körülmények között tölthetik a kicsik a mindennapjaikat.

Egy megújult, korszerű intézménybe térhettek vissza a kispesti gyermekek, miután az önkormányzat végre felújította a Gyöngyszem bölcsődét. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok évek óta küzd a nevelési intézmények felújításáért, legutóbb tavaly év elején, egy 60 oldalas összeállításban írta le a problémákat, és adta át javaslatcsomagját Gajda Péter (MSZP) polgármesternek. Ebben tételesen felsorolta, hogy melyik óvodában és bölcsődében milyen jellegű munkálatokra lenne égető szükség.

 

A képviselő a Gyöngyszem Bölcsődében is járt, anyagában azt írta, hogy az intézményt 1983-ban adták át, sok minden az eredeti, átadáskori állapotot tükrözi. Elöregedett az elektromos hálózat, nincs megfelelő világítás az épületben, a vízvezeték-rendszer meghibásodása miatt szétázott a fal, az állandó beázások miatt a falak penészesek, dohosak, több helyen hiányzott a wc-deszka és a burkolatok, a beépített szekrények is cserére várnak. A teljes konyhát és mosodát is meg kell újítani, a mosoda eszközparkját pedig háztartási helyett iparira kell cserélni.

- Látható volt, hogy ebben az épületben már nem lehet tovább halogatni a felújítást, a kispesti gyerekek a XXI. századhoz méltatlan körülmények között töltötték mindennapjaikat. Megdöbbentő volt számomra, amikor ott jártam, hogy volt olyan wc, amelyen nem volt deszka. Ez nem a fejlesztési forrás hiánya, hanem nemtörődömség a vagyonkezelő részéről. Nagyon örülök, hogy megújult végre ez az intézmény, bízom benne, az anyagomban foglalt sok más munkát is mihamarabb elvégzi az önkormányzat, hiszen erre vette fel a városvezetés az 1 milliárd forint hitelt – mondta el lapunknak Dódity Gabriella. 

A munkálatok során korszerűsítették az  intézmény elektromos hálózatát és megújították a világítását, valamint az épület teljes építészeti és gépészeti felújítására is sor került.

Tekintse meg galériánkat a megújult intézményről! 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.