2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kosz és káosz az Attila utcában

Főoldal>Közélet>Kosz és káosz az Attila utcában
 
Írta: Szerk.
2023. december 04. 16:27
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest talán egyik legaggasztóbb állapotú része az Attila utca, amelynek rendezése úgy tűnik, kifog az önkormányzaton. Kosz, szemét, rendetlenség, és térfigyelő kamera, amely mintha azért lenne, hogy lehessen a lomokat valami alá pakolni.

-        Szörnyű állapotok vannak, sokan talán el sem tudják képzelni, milyen érzés minden nap ezek a szeméthegyen keresztül átvergődve hazatérni – mondta lapunknak egy nevét nem vállaló lakó, aki így talán kicsit merészebben nyilatkozott. Szerinte az önkormányzatnak ideje lenne érdemben foglalkoznia ennek az utcának a problémáival. Mint mondta, sajnos sok a kétes elem az utcában, az egyik gócpont épp az önkormányzati bérleményekben alakult ki. Szerinte jó néhány lakót le kellene cserélni ahhoz, hogy rend lehessen végre. 

 

 

Kilakoltatás

 

Valóban, nemrég bejárta a híreket egy család kiköltöztetése, amelyet Jámbor András józsefvárosi baloldali országgyűlési képviselő az utcán fetrengve próbálta amatőr jogvédőként megakadályozni. Más kérdés, nagyon benézett valamit, mert az önkormányzat hivatalos közleménye szerint is olyan önkormányzati bérleményben élőkről volt szó, akik nem tartották be az együttélés szabályait, és a bérleti díj fizetésének elmaradása és lomok felhalmozása miatt már 2016-ban felszólította őket a hivatal. Így az ott élő, mindezt elszenvedőknek végeláthatatlan hosszú volt az elmúlt hét év, mire az önkormányzat végre a tettek mezejére lépett. Ideje lenne ez abban az önkormányzati tömbben is, ahol épp az önkormányzati döntés következménye lett a kosz és a káosz.

 

 

Utcáról lakásba

 

2016-ban ugyanis a Párbeszédes Varga Attila alpolgármester ötlete nyomán hajléktalanok költözhettek két önkormányzati lakásba, amely minden lett, csak nem sikersztori. Égig érő szemétdomb az udvaron, illegális áramvételezés, illegális beköltözők – ez lett a mérlege a kispestiek közpénzeiből felajánlott lakhatásnak, amely a nem megfelelő utánkövetés vagy ellenőrzés miatt fordult ekkora csődbe. A civil szervezet ugyanis egy idő után nem működött együtt az önkormányzattal, és nem tartott kapcsolatot a beköltöztetett lakókkal sem. Az önkormányzat idén lépett egy nagyot, végre, kiköltöztette az ott illegálisan élőket, és befalaztatta az ablakokat.

 

Dódity Gabriella fővárosi képviselő és Fekete Márk önkormányzati képviselő maguk is szemrevételezték a borzalmas állapotokat.

 

Nyilvános szemétlerakó

 

-        Hiába viteti el az önkormányzat néhanapján a szemetet, egyszerűen mintha kötelező lenne, újratermelik. Azt nem értem, az önkormányzat miért nem bírságol, miért nem lép fel ezekkel az emberekkel szemben – panaszkodik egy másik lakó, akivel szemközt rendre fotel, heverő, kibelezett tévé, hűtőgép, monitor, lavór, irodai forgószék, autógumi, és ki tudja, mi éktelenkedik szinte mindig. Az önkormányzati ingatlanból állandóan az utcán csavargó kutyákról már nem is beszélve, amelyekkel szintén nem foglalkozik az önkormányzat. 

 

 

Térfigyelő is van, de minek

 

A rendrakás szélmalomharcnak bizonyul, de valami azt sejteti, az önkormányzat háza táján sincs minden rendben. A probléma ugyanis évek óta ugyanabban a formában fenn áll, annyi változás van, ha bejelentem, akkor elviszik a szemetet, és pár napig talán rend van – mondta kapunknak Fekete Márk Fidesz-KDNP önkormányzati képviselő. Hozzátette: az már tényleg az önkormányzat alkalmatlanságát bizonyítja, hogy a térfigyelő kamera alatt is gyűlik rendszeresen a hulladék, mintha csak az oszlop, amire a térfigyelőket szerelték, a szemétlerakó helyét jelölné ki. A képviselőnek, amikor arról, miért nem bírságolják meg a szemetelőket, azt válaszolta a közterületekért is felelős varga Attila alpolgármester, hogy „A térfigyelő kamerák adatait folyamatosan értékeljük, egyelőre eljárásra alkalmas felvétellel nem rendelkezünk.". 

 

 

Hatékonyabb fellépés kell

 

-        Az Attila utca elején néhány lakót már kitett az önkormányzat, befalazták az ablakokat is. Ugyanakkor az önkormányzatnak hatékonyabb fellépést kell tanúsítania mind a szemetelőkkel, mind azokkal az önkormányzati lakásban élőkkel szemben, akik képtelenek betartani az együttélés szabályait, nem fizetik a bérleti díjat, és szemétlerakót csinálnak az utcából. Ezt senki sem köteles tűrni, ideje lenne a városvezetésnek végre érdemben lépnie valamit – mondta lapunknak Fekete Márk képviselő.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.