2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Közmeghallgatást tartottak

Főoldal>Közélet>Közmeghallgatást tartottak
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. december 20. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kevés érdeklődőt vonzott hétfő délután Kispest önkormányzatának közmeghallgatása. A képviselő-testület törvényi kötelezettségének eleget téve tartotta meg éves rendhagyó testületi ülését.

December 19-én tartotta Kispest képviselő-testülete éves közmeghallgatását a Városháza Dísztermében. A testület tagjain kívül megjelentek a kerület fontosabb intézményeinek vezetői, valamint Plank Róbert rendőrkapitány is. A valamivel több, mint fél órás ülést Gajda Péter polgármester beszéde nyitotta, aki az év fontosabb önkormányzati, fővárosi, illetve magáncégek által megtörtént fejlesztéseiről emlékezett meg. Ezek közé tartoznak akadálymentesítések, műfüves focipályák átadása, a Nagykőrösi úti zajvédő fal építésének befejezése, a KÖKI Terminál megnyitása, valamint ehhez kapcsolódóan a metró és busz végállomások felújítása. Sajnos az egyik legnagyobb idei beruházást, a Forrásház Gondozási Központot nem sikerült határidőre befejezni, így azt csak a jövő év elején fogják átadni. A másik kényes kérdés az Ady Endre út halaszthatatlan felújítása volt, melyre a főváros idei költségvetésében ugyan különítettek el anyagi forrást, a munkálatok mégsem kezdődtek el.

 

Az ülés második felében a lakosság élhetett a kérdezés és hozzászólás jogával, ezt mégis mindössze ketten tették meg. Az egyik kérdés a József Attila utcai Nyugdíjasház egyik lakójától érkezett, aki arra volt kíváncsi, építenek-e intézményükbe liftet, hiszen az az idős emberek számára létfontosságú lenne. A polgármester válaszában utalt rá, bár a testület a jövő évi költségvetés koncepcióba végül nem szavazta meg ezt a kiadást, más módon azonban igyekszenek előteremteni az erre fordítandó összeget. A következő lakossági kérdés a Kossuth téri piac körül fennálló problémákat feszegette. Ezek közé tartozik a területen gyakran terjengő rossz szag, egyes árusok erőszakossága, valamint a környéken egyre jobban elszaporodó szórólapozás. A kérdezőben megfogalmazódott az is, hogy jó lenne, ha a kerületben még több rendőrt állítanának állományba. Erre a hozzászólásra Plank Róbert kerületi rendőrkapitány is reagált. Elmondta, hogy bár talán nem mindig érzékelik az itt élők, sokkal több rendőr dolgozik most a kapitányságon mint korábban, bár igaz, több feladatot is kell ellátniuk, mint korábban. Viszont az is kimutatható, hogy Kispest a most záruló évben biztonságosabbá vált.

 

Mivel a közmeghallgatáson nem akadt több kérdező, illetve hozzászóló, így az ülést a képviselők alig több, mint fél óra után befejezték.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.