2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megközelítőleg 4,4 millióra nőtt a foglalkoztatottak száma

Főoldal>Közérdekű>Megközelítőleg 4,4 millióra nőtt a foglalkoztatottak száma
 
Írta: Szerk.
2016. november 10. 12:20
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A KSH gyorstájékoztatója szerint, folytatódtak a kedvező trendek a munkaerőpiacon 2016. július-szeptemberben. A 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma 4 millió 391 ezerre nőtt, ami újabb csúcsot jelent ezen a területen.

A javulás legfőképpen a versenyszférában figyelhető meg, ahol több mint százezerrel dolgoznak többen, mint 2015-ben. A munkanélküliségi ráta ugyanebben az időszakban kevesebb mint 5%-on állt, ilyen alacsony számokat a rendszerváltás óta nem mértek hazánkban.

 

A 15-64 éves korosztály foglalkoztatási aránya egy év alatt kicsivel több mint 2 százalékpontot javult, így 67,1 százalékra nőtt. A foglalkoztatottak számának nemek szerinti alakulását tekintve látható, hogy a férfiak és a nők körében egyaránt javultak a mutatók. A 15-64 év közötti férfiak foglalkoztatási aránya az előző év azonos időszakához képest kicsivel több mint 2 százalékponttal, 73,6 százalékra emelkedett, a női foglalkoztatás 2,4 százalékponttal, 60,8%-ra javult. A munkanélküliségi ráta a 15–74 évesek körében minden régióban mérséklődött. A fiatalok esetében is folyamatosan javulnak a mutatók, hiszen a 15-24 éves korosztályban több mint 300 ezren, 18 ezerrel többen dolgoznak, mint egy éve. Mindeközben a fiatal munkanélküliek száma 13 ezerrel, 45 ezerre csökkent, így az ifjúsági munkanélküliségi ráta továbbra is 13 százalék alatt van.

 

Folyamatosan javul a foglalkoztatottság Magyarországon, hála a Munkahelyvédelmi Akcióknak, a munkát terhelő adók csökkentésének, illetve a versenyszektorban zajló pozitív folyamatoknak. 

 

Fotó: MTI

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.