2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.a781dd023654.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.ccec554317f2.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.8296c3a063ad.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.17c45061f6d2.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.57cca9ca1357.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.cba34e51036a.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.6fa847828697.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.27cf0d04671c.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.51630328499f.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.e93a1ee7c709.jpg]

Megújultak a fővárosi strandfürdők

Főoldal>Közérdekű>Megújultak a fővárosi strandfürdők
 
Írta: Szerk.
2017. július 21. 10:36
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispesten megnyitottak az uszoda kültéri medencéi, amelyeket a látogatók a próbaüzem idején birtokba is vehettek. De azoknak is van jó hírünk, akik a kerületen kívül indulnának strandolni, hiszen Budapest legnépszerűbb strandjai is alapos felújításon estek át az utóbbi években, amelyek ráadásul mostantól egész évben várják a látogatókat.

Nem hiába mondják, hogy Budapest fürdőváros. A gyógyvizeink mellett a víz szerelmesei is páratlan színvonalon élvezhetik a megújult strandfürdők szolgáltatásait, a most zajló Vízes VB rendezésből pedig csak profitáltak Budapest lakosai. A legnépszerűbb fürdők mostantól egész évben várják a fürdőzőket a beltéri wellness részlegeiken.

 

 

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, évtizedek óta nincs strandolási lehetőség Kispesten, ezért 2013-ban Szathury Kolos, a Fidesz-KDNP akkori frakcióvezetőjének javaslatára az önkormányzat képviselő-testülete elhatározta: kültéri medencét épít a Kispesti Uszodában. A beruházás mostanra valósult meg, az uszoda vendégei már a próbaüzem ideje alatt is élvezhetik a két kültéri medence szolgáltatásait.

De Kispesten kívül is van ám „strand-élet”! Összeszedtük, hogy idén nyáron a Vizes VB után hova érdemes kilátogatni egy csobbanásra.

 

 

Palatinus Strandfürdő mostantól télen is nyitva

 

 

A Palatinus volt az első szabadtéri strand Budapesten. Eddig csak a meleg tavaszi és nyári hónapokban várta a vendégeket, de a műemléki rekonstrukció és felújítás után egész évben nyitva tartó wellness részleggel bővült. A Margitszigeten található fürdőlétesítmény élménymedencével, gyermekmedencével, termálmedencével, egy hatalmas strandmedencével és a közkedvelt hullámmedencével csalogatja a víz szerelmesit, emellett uszoda és csúszdák várják a fürdőzőket. A felújítás elsődleges célja a főépület átfogó rekonstrukciója és funkcióbővítése volt, amelynek keretén belül egy alagsori wellness részleget alakítottak ki a szükséges kiszolgálóterek kiépítésével.

 

 

A nyári szezon idején használatos öltözőterületek szintén megújultak, és átfogó felújításon estek át a vizesblokkok is. Az épület homlokzatát az eredeti Janáky-féle tervek szerint újították fel, maradéktalanul betartva a műemlékvédelmi hatóság előírásait. A beltérben új szolgáltatások várják a fürdőzőket: hideg- és gyógyvizes meleg merülőmedence, szaunák és masszázsok. Szeptembertől a beltéri medencéken kívül egy kültéri termálmedence, és egy kültéri, 26 fokos úszómedence is várja a vendégeket. Szeptemberben kezdődik a fürdő előterét egykor díszítő Pekáry István: Dál-kisasszonyok násza című falkép rekonstrukciója is az eredeti színterv alapján, amelynek befejezése november közepére várható.

 

A Dagály Strandfürdőre rá sem ismerünk majd!

 

 

A 2018-as strandszezonra készül el teljesen a Dagály Strandfürdő, amely teljes átalakításon esik át a medencéktől, a játszótereken, sportpályákon, öltözőkön át egészen az épületekig. Új pompájában ragyog majd a 25 és az 50 méteres kültéri medence, a pillangómedencék, a termálmedencék és a Béke-kút.

 

 

Megszépül és kibővül a főépület: a felújítás után a strandfürdőben kényelmes, modern környezetbe kerülnek az éttermek és az üzletek. A látogatók új egészségügyi és wellness-szolgáltatásokat vehetnek igénybe, de a zöldterület is megújul.

 

A Paskal Strandon vízi-bár is épült

 

 

Teljes átalakításon esett át a zuglói 69 fokos termálvízbázissal rendelkező Paskál fürdő is. A felújítással egy közel 1.400 m2 alapterületű, új fürdőépületet alakítottak ki.  A fedett földszinti részen tanmedence, babamedence, gyógymedence, vízi-bár és kinti-benti élménymedence is szolgálja a fürdőzőket.

 

 

Az átalakítás egyben a jelenlegi egybeépített rombusz, illetve téglalap alakú medencék szétválasztását is jelentette.  A nyitott úszómedence a jövőben télen is üzemelni fog. A strand egy wellness részleggel bővült; szaunákat, kezelőhelyiségeket, valamint egy speciális, geotermikus szaunát is kialakítottak, de az öltözőket is felújították.

 

Gépészetileg teljesen megújult a Széchenyi Gyógyfürdő

 

 

A Széchenyi Gyógyfürdő, mint Európa egyik legnagyobb műemlék- és gyógyfürdője összesen több mint 3 milliárd forint értékű, jelentősebb felújításon esett át. Cserélték és korszerűsítették a gépházakat, hőközpontokat, gépészeti alapvezetékeket és elektromos hálózatot a biztonságos üzemeltetés, valamint az energetikai hatékonyság biztosítása érdekében.

 

1 Hozzászólás
1.Vilmos2017. július 22., szombat 14:46:34
Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült az uszoda. Majd még Gajda elvtárs előélete egy későbbi időpontban lesz aktuális. Már alig várom, hogy mindenki tudomására hozzam, ki ma Kispest Polgármestere.

Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.