2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Minden helyzetben a nők mellett áll a Fidesz-KDNP

Főoldal>Közérdekű>Minden helyzetben a nők mellett áll a Fidesz-KDNP
 
Írta: Szerk.
2022. január 18. 11:06
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nem volt az ország történelme során még egy olyan kormány, amelyik ennyit tett volna a magyar nőkért és anyákért, mint a mostani – hangsúlyozta lapunknak Földesi Gyula, a választókerület fideszes elnöke, aki szerint a Fidesz-KDNP nemzetközileg is elismert családpolitikájának köszönhetően Magyarországon a gyermekvállalás már nem pénzkérdés.

Megbecsüli a nőket, édesanyákat a polgári kormány, felsorolni is nehéz azokat az intézkedéseket, amelyekkel őket támogatják. – Igazi kuriózium, hogy a négy vagy több gyermeket vállaló anyáknak egyáltalán nem kell jövedelemadót fizetniük. Ilyen sehol máshol nincs a világban – hívta fel a figyelmet Földesi Gyula, hozzátéve: a családi adókedvezmény akár havi százezer forinttal is növelheti a családi kasszát, az édesanyák munkába való visszatérését pedig nagyszülői gyeddel, diplomás gyeddel és gyed-extrával is segítik.

 

Ugyancsak a gyermekvállalást ösztönzi a CSOK, a babaváró kölcsön, az autóvásárlási támogatás és a jelzáloghitel elengedése is. Fontos megemlíteni, hogy a februárban érkező SZJA-visszatérítés akár 800 ezer forintot is jelenthet az édesanyák és édesapák számára fejenként, de ne felejtsük el azt sem, hogy a nők 40 ledolgozott év után életkortól függetlenül, teljes összegű ellátással mehetnek nyugdíjba.

 

 – Nem volt az ország történelme során még egy olyan kormány, amelyik ennyit tett volna a magyar nőkért és anyákért, mint a mostani. Ezzel szemben a baloldal csak elvett tőlük, és újra erre készül. Gyurcsányék számára sosem volt érték a gyermek és a család. Csökkentették a GYES időtartamát és a családi pótlék felső életkori határát, elvették a rendszeres gyermekvédelmi támogatást, eltörölték az egy- és két gyermekes szülők adókedvezményét, a nagycsaládosokét pedig hatvan százalékkal visszavágták – emlékeztetett Földesi Gyula.

 

A baloldal megszüntette továbbá az olcsó otthonteremtési hiteleket, elvette a 13. havi nyugdíjat, folyamatosan támadja a gyermekvédelmi törvényt, a családtámogatási lépéseket pedig rendre leszavazza a parlamentben.

 

 – Mondjunk nemet a családokat megnyomorító baloldalra! A nemzeti kormányra a jövőben is számíthatnak az édesanyák, nők, nagymamák, mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra – hangsúlyozta Földesi Gyula.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.