2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.1d33e179b8a7.jpg]

Novemberben jön a nyugdíjprémium!

Főoldal>Közérdekű>Novemberben jön a nyugdíjprémium!
 
Írta: Szerk.
2017. október 18. 15:33
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
24 ezer forint pluszt jelent átlag nyugdíjjal számolva a nyugdíjprémium és az egyszeri kiegészítés, amelyet még novemberben megkapnak az érintettek. Az intézkedés 2 millió 750 ezer embert érint.

Nemcsak a nyugdíjkorhatárt betöltött idősek, hanem a fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják novemberben a nyugdíjprémiumot a kormány döntése értelmében – erről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszélt, aki kifejtette, hogy ez összességében 2 millió 750 ezer embert érint, beleértve a megváltozott munkaképességűeket, valamint a fogyatékossági ellátásban részesülőket, a politikai rehabilitáltakat és az özvegyi nyugdíjasokat is.  

2011 és 2017 között a nyugdíjak 26 százalékkal emelkedtek, a korábbi, valamint a mostani kifizetések is a jó gazdasági teljesítménynek köszönhetőek, és annak, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a szépkorúak megbecsülésére.

A nyugdíjkiegészítés célja, hogy megőrizzék a nyugdíjak vásárlóértékét, ennek érdekében a tényleges éves inflációhoz viszonyítják a nyugdíjemelés összegét.

Magyarország 2010 óta folyamatosan erősödik, és a polgári kormány szeretné, ha ezt a nyugdíjasok is éreznék.

 

Akik nem tisztelték a nyugdíjasokat

 

A baloldal idején a felelőtlen gazdasági és pénzügyi kormányzás miatt esély sem volt a mostanihoz hasonló mértékű nyugdíjkorrekcióra. A szocialisták idején magas volt az infláció, és folyamatosak voltak az áremelések, emellett egy havi nyugdíjat el is vontak a nyugdíjasoktól. Nemhogy prémiumot nem fizettek, hanem hagyták, hogy az idősek juttatása folyamatosan veszítsen vásárlóerejéből, elértéktelenedjen. Egyre drágább volt a megélhetés is. A szocialisták háromszorosára emelték a gáz árát, és vizitdíjat is akartak fizettetni a nyugdíjasokkal. Így tisztelték a szocialisták, közöttük Burány Sándor és Hiller István az idős embereket.

 

Forrás: 24.p3k.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.