2024. június 20., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nyitott kapukat dönget a baloldal

Főoldal>Közérdekű>Nyitott kapukat dönget a baloldal
 
Írta: Szerk.
2022. január 17. 13:49
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nem tud mit kezdeni a kormányfő által bejelentett élelmiszerár-befagyasztással a baloldal, ezért most hirtelen azt az intézkedést szorgalmazzák, ami ellen eddig egyfolytában tiltakoztak. Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke lapunknak úgy fogalmazott, érthetetlen a baloldal hisztériája a kérdésben, hisz olyasmit követelnek, amit eddig ők maguk szavaztak le módszeresen.

Ismét tanúbizonyságot tett dilettantizmusáról a baloldal. Mint megírtuk, a kormány februártól befagyasztja hat alapvető élelmiszer – a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej – árát a tavaly októberi szinten, hogy a piaci drágulás terhét ne érezzék az emberek.  – A beavatkozásra azért van szükség, hogy a kormány meg tudja védeni az embereket a nagy gazdasági növekedés által gerjesztett inflációval szemben. A magyar emberek jólétével a legkevésbé sem törődő baloldal természetesen ebbe a döntésbe is belekötött. Szerintük nem az árakat kell szabályozni, hanem az élelmiszerek áfáját csökkenteni. Érvelésük azonban több pontot is sántít – hívta fel lapunk figyelmét Földesi Gyula, a választókerület fideszes elnöke.

 

Egyrészt nyitott kapukat döngetnek – folytatta – , hiszen az Orbán-kormány 2015 óta számos alkalommal csökkentett áfát. Ennek eredményeként évek óta folyamatosan bővül azon termékek köre, amelyek után a korábbi 27 helyett már csak 5 százalékos forgalmi adót kell fizetni. Gondoljunk csak a különböző húsokra, a tejre, a tojásra, az internetre, a szállásra vagy a lakásokra. Másrészt, azért is érthetetlen a baloldal mostani hisztériája, mert az általuk szorgalmazott lépést az elmúlt évek során ők maguk szavazták le módszeresen – magyarázta Földesi.

 

Igen, jó ha tudják, 2015-ben a baloldal nem szavazta meg a sertéshús áfa csökkentését, 2016-ban a baromfi és a tojás esetén tartózkodtak, majd egy évvel később a halak olcsóbbá tételét sem támogatták. – Választókerületünk baloldali jelöltje, Hiller István is valamennyi esetben nemmel szavazott, az üzemanyagárak 480 Ft/l-es áron való rögzítésekor pedig meg sem jelent a szavazáson. Ennyit számít neki az általa képviselt emberek életszínvonala – mutatott rá Földesi Gyula.

 

Ha nem lenne végtelenül szomorú a baloldal hozzáállása, még akár szórakoztató is lehetne, ahogy áfakérdésben megnyilatkoznak, ugyanis hetet-havat összehordtak már a témában: a kamuvideós Korózs Lajos például múlt nyáron nagy hanggal rótta fel a kormánynak, hogy a nyugdíjasoknak csak „tescós lecsókolbászra” telik, miközben ezt megelőzően éppen ők szavazták le sorra a vonatkozó adómérsékléseket. 2009-ben, a világválság kellős közepén jó ötletnek tartották, hogy az akkor 20 százalékos áfát 25 százalékra emeljék. Négy évvel később (sőt, 2020-ban is) ugyanakkor ismét aláírást gyűjtöttek az áfacsökkentésért. Micsoda következetesség!

 

 – A baloldal egy sor intézkedést nem szavazott meg, ami a magyar embereket védelmét szolgálta. Kezdve a járványügyi védekezéstől, a rezsicsökkentésen át a benzinár-stopig. Amikor pedig ők voltak hatalmon, akkor sem jutott eszükbe megkönnyíteni a lakosság mindennapjait, pedig igen nehéz gazdasági helyzetbe sodorták az országot. Adót és rezsit emeltek, elvették a 13. havi nyugdíjat, és minden lehetséges módon bebizonyították, hogy ha baj van, rájuk nem lehet számítani – hangsúlyozta Földesi Gyula.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.