2023. szeptember 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Plusz 10 milliós kormányzati támogatás a kiserdőre

Főoldal>Közérdekű>Plusz 10 milliós kormányzati támogatás a kiserdőre
 
Írta: Szerk.
2019. április 29. 14:22
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
10 millió forintos plusz támogatást nyújt az Emberi Erőforrások Minisztériuma a KÖKI melletti úgynevezett Kúttói kiserdő rendbetételére, ennek köszönhetően az eredeti, sporteszközökkel felszerelt terveket valósíthatja meg a terület tulajdonosa, a Pilisi Parkerdő Zrt. Így a megújult szabadidőparkban futókör, kutyafuttató, erdei játszótér, pingpong asztal és tollaslabda pálya is lesz. Várhatóan május első hetében megkezdik az új facsemeték telepítését és a tervek szerint június végére lesz kész az új szabadidőpark.

Hamarosan megkezdik a szakemberek az új facsemeték ültetését és a park kialakítását, miután februárban megtisztították a korábban hajléktalanok által lakott, elhanyagolt, gyorsforgalmi út mellett húzódó erdősávot. Mivel a terület faállománya elöregedett, azt kétszer ki kellett volna már termelni, a KÖKI-től a Víztorony utca irányába húzódó területen csak az egészséges fákat hagyták meg, ezek mellé telepítik az új facsemetéket, várhatóan már a jövőhéten.

A terület rendbetételét dr. György István, Budapest kormánymegbízottja és Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdeményezte a terület tulajdonosánál, a Pilisi Parkerdő Zrt-nél, akik az önkormányzattal egyeztetve készítették el a terveket. Ehhez Dódity Gabriella és Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP) az önkormányzat sport bizottságának tagja kikérte a lakók véleményét is, így végül a környékbeliek kérésének megfelelően egy természetközeli, erdei játszótérrel, közel másfél kilométeres sétálóút-hálózattal, 500 méteres futópályával és megfelelő eszközökkel felszerelt kutyafuttatóval kialakított szabadidőparkot hoznak létre. Több megbeszélésre is sor került a város vezetésével, képviselőkkel, a hivatal  szakirodájának munkatársaival és a Pilisi Parkerdő munkatársaival, mire véglegesítették a terveket. Végül a kerület költségvetésében 20 millió forintot különítettek el a feladatra.

A munkálatokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága további 10 millió forinttal támogatja, az erről szóló megállapodást nemrég alá is írták, ennek köszönhetően az eredeti terveknek megfelelően egyebek mellett tollaslabda pályát és pingpong asztalt is kaphat a 3 hektáros terület. A munkálatok nagyjából öt hónapot vesznek igénybe.

- Nagyon örülök, hogy végre visszakaphatják a kiserdőt az itt élők, és végre egy kulturált, sportolásra és szabadidő eltöltésére alkalmas parkká varázsolhatjuk az erdőrészt – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, aki hozzátette: hamarosan a Csokonai utcában is megkezdődhet a szabadidőpark kialakítása kormányzati beruházásból, a Fővárosi Önkormányzat 100 milliós támogatásának köszönhetően az Eötvös utcai KRESZ-park is megújulhat.

- Levélben kértem a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt-től, hogy a felújítása során lehetőség szerint tervezzenek egy zajvédő falat is az erdő mellé, illetve a Derkovits utca tehermentesítését is vegyék figyelembe a tervezéskor – tette hozzá Dódity Gabriella.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.