2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Születésnap a rendőrség háza táján

Főoldal>Közérdekű>Születésnap a rendőrség háza táján
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. április 19. 12:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Kispesti Rendőrkapitányság ebben az évben ünnepli fennállásának 100 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból a Kispesti Rendőrség elmúlt 100 éves történetéből egy kiállítást szeretne rendezni a kapitányság, amelyhez a kispestiek segítségét kérik.

Éppen 100 éve annak, hogy az országban egyedülálló, ma már műemlékvédelem alatt álló rendőrségi épület átadására sor került, egyszersmind a Kispesti Rendőrség csatlakozott a fővárosi rendőrséghez. Ebből az alkalomból a Kispesti Rendőrség elmúlt 100 éves történetéből egy kiállítást rendez a kapitányság, ehhez pedig a kispestiek segítségét kéri. Akik bármilyen dokumentummal, fotóval vagy tárggyal rendelkeznek a Kispesti Rendőrség elmúlt 100 évéhez kapcsolódóan, és ezeket ideiglenesen a rendőrség rendelkezésére tudják bocsátani, jelentkezzenek náluk!

 

A rendőrség a tárgyakat gondosan megőrzi és a kiállítás után eredeti állapotában szolgáltatja vissza a tulajdonosának, a fotókat, dokumentumokat csak a másoláshoz szükséges ideig tartják magunknál.

 

Az ünnepség sorozat keretében egy gyermek rajzverseny-pályázatot is kiírt a rendőrkapitányság, két kategóriában:

 

- óvodások korosztálya

- alsó-tagozatos iskolások korosztálya.

 

A verseny témája: olyan rajzokat várnak A/4-es ill. A/5-ös méretben, mely a 100 éves Kispesti Rendőrséghez kapcsolódik, illetve a „régi rendőrségről” a gyermekek eszébe jut (csendőrök, lovak, kardok, stb.).

Természetesen a gyermekek mai rendőrségről alkotott képeivel is lehet pályázni.

A pályázatra készített alkotásokat 2012. június 1-ig a Kispesti Rendőrkapitányság Hivatalvezetőjének Dobák Szilvia r.törzszászlósnak (tel: 2929-261) adjátok le, a rajzok hátoldalán feltüntetve a készítő nevét, korát és intézményét is.

 

A legjobb rajzokat természetesen díjazzák, a legjobb egyéni pályázókat és csoportokat/osztályokat vendégül látják a rendőrkapitányságon nyílt nap keretében.  

 

Fénykép: www.egykor.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.