2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Több százmilliós a pénzmaradvány, a legtöbb felújítás mégis elmarad

Főoldal>Közélet>Több százmilliós a pénzmaradvány, a legtöbb felújítás mégis elmarad
 
Írta: Szerk.
2017. június 13. 14:10
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ünnepelt Gajda Péter (MSZP) polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés után, ahol egyebek mellett a 2016. évi zárszámadásról is döntöttek, mondván, kiválóan gazdálkodott a kerület, hiszen mint kiderült, több százmilliós nagyságra rúg a kerület fejlesztési tartaléka. Úgy nem csoda, hogy közben az önkormányzat sokszor a legégetőbb problémák megoldására sem költ.

A költségvetési szervekkel együtt 1,5 milliárd forint összesített pénzmaradványa van a kerületnek ebből több száz millió forint a fejlesztési tartalék. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok régóta szorgalmazza hogy végezzék el a legégetőbb iskolai óvodai és bölcsődei karbantartásokat felújításokat legtöbbször mindhiába.

 

–  A képviselőtestületi ülésen a zárszámadásból kiderült: az önkormányzatnak több száz millió forint tartaléka van. Ezért sem tudom elfogadni hogy például az óvodákban sokszor a legegyszerűbb százezer forintos felújításokra sem kerül sor nem egyszer "nincs rá pénz" indokkal – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella, aki lapunknak hozzátette: az, hogy ekkora pénzmaradványa van a kerületnek nem azt jelzi hogy jól gazdálkodik a város vezetése hanem azt, hogy rengeteg az el nem végzett feladat. Mint mondta, elfogadhatatlan, hogy Gajda Péter azzal takaródzik, "nincs rá pénz". Korábban többször megírtuk, hogy súlyos hiányosságoktól és balesetveszélyes állapotoktól hemzsegnek a kispesti köznevelési intézmények. A  Szivárvány Óvodában például balesetveszélyes az elöregedett öltözőszekrény . Ugyan az önkormányzat pályázatot nyújt be az óvoda energetikai felújítására, de már ez is tűzoltás, hiszen jó néhány ablakot nem lehet becsukni, sok pedig be is van szögelve, annyira rossz állapotban van. Emiatt nem lehet szellőztetni az óvodában a nyári melegben negyven fok van a tetőtérben, amelynek árnyékolását is meg kellene oldani.

 

A másik súlyosabb probléma a Hársfa óvodában jelentkezett, ebben az intézményben egy óvónő tette közzé a beömlő esővízről készült videóját a Facebookon. Ezen jól látszott ahogyan a vízben állnak és edényekben gyűjtik az esővizet. Az önkormányzat nekifogott a tető javításának, de szükség lenne további felújításokra is. A Mesevár óvodában kilenc hónap után a szülok szerelték meg a nem működő wc-t, ugyanis a gyerekek sokszor bepisiltek a hosszas várakozás miatt. Több helyütt a kötelező tisztasági festés is elmarad és sajnos a penész is mindennapos ven dég az iskolákban és óvodákban. Ugyan az iskolákat már nem az önkormányzat feladata felújítani, de az elmúlt évek hanyagsága sajnálatos módon visszaköszön: egy ötödikes gyermek súlyos sérülést szerzett a Puskás iskola udvarán, elesett a balesetveszélyes udvaron kétszer megkellett műteni az eltört karját. Az iskolaigazgatók által jelzett mielőbbi javítást igénylő problémákról a korábbi tankerületi igazgató tavaly levélben tájékoztatta a polgármestert, de Gajda figyelmen kívül hagyta a nyolcoldalas listát, amelynek megoldása most már az államra vár.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.