2023. szeptember 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.f9eb170f0945.jpg]

Továbbra sem indulhat a tömegközlekedés a KÖKI-n

Főoldal>Közérdekű>Továbbra sem indulhat a tömegközlekedés a KÖKI-n
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. augusztus 26. 13:55
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Még mindig nincs átvehető állapotban a KÖKI, így ott továbbra sem indulhat el a tömegközlekedés – olvasható a BKK és a BKV ma délelőtti közös közleményében. A közlekedési cég honlapján azt írja, „a beruházás átvételéig továbbra is az ideiglenes forgalmi rend marad érvényben, a metró és a buszok többsége a Határ útig jár.”

„A BKK és a BKV számára az utas- és forgalombiztonság az elsődleges követelmény, amelynek a Köki Terminál bevásárlóközpont beruházója által végzett kivitelezési munkák – olvasható a bkv.hu weboldalon megjelent közleményben – még mindig nem felelnek meg, hiszen alapvető hiányosságok tapasztalhatók. A beruházás átvételéig továbbra is az ideiglenes forgalmi rend marad érvényben, a metró és a buszok többsége a Határ útig jár.
A BKK és a BKV számára elsődleges szempont az utas- és közlekedésbiztonság. Ennek megfelelően az autóbusz-végállomás használatba vételének alapvető feltétele a kapcsolódó utak és gyalogos útvonalak korlátozásmentes használata, a gyalogos átvezetések biztosítása, az építési forgalom korlátozása. A BKV Zrt. és a KÖKI Terminál beruházója, az R-Co Zrt. között kötött szerződés tartalmazza azokat a minimum feltételeket, amelyek az autóbusz végállomás átvételéhez elengedhetetlenek.
A hivatkozott szerződés szerint a beruházónak biztosítania kellett volna egyrészt 2011. augusztus 5-én a BKV Zrt. részére a forgalomtechnikai buszpróba lehetőségét az új végállomás területén, másrészt – az új autóbusz végállomás 2011. augusztus. 24-i üzembe helyezésének érdekében – 2011. július 18-áig a BKV Zrt. által végzendő munkákhoz szükséges feltételeket.
Ezzel szemben 2011. augusztus 5-én a végállomás burkolata nem készült el, így a kivitelezési munkák, valamint a végállomás készültségi állapota miatt nem volt lehetőség a forgalomtechnikai próba megtartására. Az autóbuszos próbára csak 2011. augusztus 24-én kerülhetett sor, azonban a Beruházó az autóbusz végállomás burkolatával, egyéb szerelési munkáival ekkorra sem készült el teljes körűen. Hiányos volt az út- és járdaburkolat, helyenként hiányzott a fúgázás, míg máshol a többlet fúgaanyag (homok) okozott jelentős porfelhőt. A peronokon állványok és felhalmozott építési anyagok találhatóak, a végállomás utasforgalom lebonyolítására alkalmatlan. Mivel a teszt ideje alatt is folytak kivitelezési munkák, a próba nem lehetett teljes.
A végállomás üzembe helyezésének feltétele, hogy a végállomásra vezető három út mindegyike elkészüljön. Ezzel szemben jelenleg csak a Lehel út felől bevezető út használható, sem a Vak Bottyán utca, sem a Gyorsforgalmi út felé nem tudnak az autóbuszok elindulni, mert azok kivitelezése még el sem kezdődött. A Derkovits Gyula utca felé új nyomvonalon épülne egy út, amelynek építése még szintén nem kezdődött meg. A Sibrik Miklós út – Vak Bottyán utca jelzőlámpás csomópont félkész állapotban működik, miközben az autóbuszok döntő többségének itt kell áthaladni.
Összefoglalva: az autóbusz végállomás területén javában zajlik az építkezés, a biztonságos utasforgalom feltételei nem állnak rendelkezésre,  az autóbusz forgalom beindulását pedig a hozzávezető utak hiánya lehetetleníti el. A metró és az autóbusz végállomás közötti gyalogos felüljáró közel áll az előírt készültséghez, de tiszta, korláttal elkerített gyalogos útvonalak nem vezetnek végig az építési területen, így a BKK és a BKV nem vállalja fel, hogy a kivitelezés alatt álló terület közepére utasokat szállítson.” – fogalmaz a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. közös közleményében.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.