2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.7d3989101419.jpg]

Wekerlei Székelykapu Napok

Főoldal>Kedvcsináló>Wekerlei Székelykapu Napok
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. május 17. 08:00
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Új koncepcióval álltak elő a Wekerlei Székelykapu Napok szervezői! A rendezvény főeseményét ezután nem vasárnap, hanem szombaton fogják lebonyolítani. A program idén különösen gazdag lesz, lássuk is, mire számíthatunk!

Pénteken, hagyományosan kiállítással nyílik a rendezvénysorozat. Csáji Attila izgalmas konceptuális grafikáinak és hologramjainak tárlata lesz látható a Társaskörben. Ezt követi – ismét csak hagyományosan – a Wekerlei Pódium a Munkás Szent József Közösségi Házban. A Lőrinci Szabad Alkotók Körének két művésze, Jakos Kata költőnő és Kovács Adrienne gitárművész lesz az est vendége. Újdonság viszont az, hogy ezt követően szabadtéri mozi lesz a Kós Károly téren.

 

Szombaton lesz a hagyományos, nagy közösségi rendezvény a Kós Károly téren. Délelőtt „Tied a színpad” címmel a kispesti óvodák és iskolák művészeti csoportjainak bemutatói lesznek láthatók-hallhatók a színpadon. Ezzel párhuzamosan működik a Wekerlei Életfa Tere, ahol JÁTÉKLIGET elnevezéssel manipulációs, képesség-, mozgás- és tájékozódást fejlesztő, logikai, ügyességi, népi, felnőtt játékokkal, valamint kézműves- és játékkészítő tevékenységgel mozgatják meg a vendégeket 0-99 éves korig. A Wekerlei Társaskör és a Wekerlei Gyermekház önálló sátrakkal várja látogatóit. Lesz Zöld Hajtás és Klímabarát Wekerle tanácsadás is. Az egészséges életmóddal kapcsolatos programokat a zenepavilon környékén lehet majd megtalálni. Idén is lesz Wekerlei Sodrófa Díj és Családi pontgyűjtő verseny. A színpadon délután egymást váltják a fellépők, főleg helyiek, egy kispesti zenekar: a Retroleum és egy wekerlei: a Hundows. Táncolnaka Wekerlei Mozgásműhely hastáncosai. Egész nap vásárosok, mutatványosok és pónilovaglás is szórakoztatja az egybegyűlteket. Ismét útjára indul a lovaskocsi egy kis helytörténeti kocsikázásra, hogy bemutassa Wekerle titkait. Este a Calvados kocsmazenéje zárja a programot.

 

Vasárnap délelőtt a sporté a főszerep. Kilencedik alkalommal indul útjára Wekerlei Székelykapu Futás mezőnye, melyet kiegészítő programok is kísérnek. Délután csendes, ámde vidám Wekerlei Piknik várja a Kós Károly téren a családokat. A zajos kavalkád helyett ezúttal pokrócokon ülve, beszélgetve lehet örülni a jó időnek és a társaságnak. A zenepavilonban a Triola Fúvósegyüttes zenél majd, és kézműveskedni is lehet. Este, a katolikus templomban az Alkotó Muzsikusok Társasága ad hangversenyt.

 

A Magyar Kollégium, a Wekerlei Futóklub és a Wekerlei Társaskör Egyesület közös rendezvényére igazi wekerlei hangulat várja a barátokat, szomszédokat, ismerősöket, ismeretleneket.

 

A részletes információt köszönjük Debreceni Zsuzsának, a program egyik szervezőjének.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.