2024. június 20., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Zöld konzultáció

Főoldal>Közérdekű>Zöld konzultáció
 
Írta: Szerk.
2024. április 04. 12:12
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kormány kiemelten kezeli a zöldenergia kérdését is, ezért online konzultációt indított ebben a témakörben is. A kérdőív a zoldenergia.kormany.hu oldalon érhető el, és április 15-ig lehet kitölteni.

A kormány időről időre kikéri az állampolgárok véleményét, és javaslataikat figyelembe veszi a különféle döntéseknél, intézkedéseknél. Most a hazai zöldenergia-politikáról mondhatunk véleményt a 13 kérdésből álló kérdőív kitöltésével. Lehetőségünk nyílik közösen dönteni többek között az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a szabályozási rendszerről, a napelemek telepítéséről, a megújuló energia népszerűsítéséről, valamint a zöldenergiának a hazai közlekedésben betöltött szerepéről.

 

A téma különösen aktuális és fontos, hiszen a jelen és a jövő generáció számára egyaránt kulcskérdés, hogy az éghajlat változásában is szerepet játszó energiaforrásokból vagy klímabarát, az üvegházhatású gázok kibocsátásának radikális csökkenésével járó energiaforrásokból fedezzük energiaszükségletünket.

 

A helyben megtermelhető zöldenergia hasznosítására a jövőben egyre több úgynevezett energiaközösség jöhet létre, amelyek költséghatékonyabb energiatermelést és -felhasználást tesznek lehetővé az érintett vállalkozások számára, valamint ösztönzik az energetikai szempontú öngondoskodást. Nem beszélve arról, hogy a zöldenergia egy egyszeri beruházás után a hagyományos forrásokhoz képest jóval olcsóbban, és – ami még legalább ennyire lényeges – más országok döntéseitől függetlenül üzemeltethető. Így az elszenvedett környezeti károk mellett, a fosszilis energiahordozókra épülő gazdaságok a jövőben gazdaságilag is komoly versenyhátrányba kerülhetnek.

Nem véletlenül fogalmazott úgy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, hogy Magyarország jövője a zöldenergia. A sikerhez zöldenergiát kell termelni, és azt tárolni kell. Aki ebben jó, az a világgazdaság élére tör, és megnyeri a jövőt, aki kimarad, az lemarad, vesztes lesz, várhat a következő nagy lehetőségre.

 

Hazánknak minden adottsága megvan ahhoz, hogy az új technológiai verseny és a zöldátállás nyertese legyen. A kormány egyre több zöldberuházást indított és támogat, gondoljunk csak az elektromobilitási támogatási programokra, amelyek keretében a kormány eddig közel 7500 db tisztán elektromos gépjármű megvásárlásához járult hozzá, vagy a Napenergia Plusz Programra, melyben háztartási lakossági naperőművek és zöldenergia-tárolók létesítésére pályáztak több tízezren.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.