2023. május 29., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

250 milliárd forintot ad a nyugdíjasoknak a kormány novemberben

Főoldal>Közérdekű>250 milliárd forintot ad a nyugdíjasoknak a kormány novemberben
 
Írta: Szerk.
2021. október 12. 11:47
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Összesen 250 milliárd forintot folyósít külön juttatások címén az államkincstár a nyugdíjasoknak novemberben. Ennek az összegnek a nagy részét – 200 milliárd forintot – a magyar gazdaság növekedésének köszönhető nyugdíjprémium teszi ki. A jó teljesítménynek köszönhetően a kormány immár negyedik alkalommal fizeti ki a nyugdíjprémiumot, jövőre pedig folyósítja a 13. havi nyugdíjat is.

Ez év novemberében két jogcímen is külön összeghez jutnak a nyugdíjasok: a hónap közepén, a rendes havi ellátással együtt kézhez kapják a jogosultak a kiegészítő nyugdíjemelést és a nyugdíjprémiumot is. Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára a Mediaworks Hírcentrumnak adott nyilatkozatában elmondta, noha a nyugdíjtörvény alapján 435 ezer embert 80 ezer forintnál kisebb prémium illetett volna meg, a magyar gazdaság teljesítményének köszönhetően a kormány mindenkinek ki tudja fizetni a teljes, 80 ezer forintos összeget. A jogosultaknak ezen a címen összesen 198, 7 milliárd forintot folyósít az államkincstár, s fontos tudni, hogy a juttatás nemcsak az öregségi nyugdíjat kapóknak jár majd.

 

A miniszterhelyettes felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc kormánya idején nemcsak hogy megszűnt a 13. havi nyugdíj, de a törvénybe foglalt ígéret sem teljesült, ami szerint nagy gazdasági növekedésnél prémiumot kapnak a nyugdíjasok. Tállai András szavai szerint ezzel az ígérettel félrevezették a választókat, hiszen a baloldal a pénzügyi és gazdasági összeomlás szélére kormányozta az országot, ezért az említett ígéretük nem is valósulhatott volna meg. Ezzel szemben az Orbán-kormány immár negyedik alkalommal fizeti ki a nyugdíjprémiumot, s folyósítja jövőre a 13. havi nyugdíjat is – mindezt a talpra állított, majd jelentős növekedésnek indult gazdaság tette lehetővé.

 

Tállai András a kiegészítő nyugdíjemelésről is beszélt, amely akkor jár, ha az infláció magasabb annál, mint amivel korábban a pénzügyi kormányzat számolt. A nem várt emelkedés hátterében a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági folyamatok álltak. „A nyáron rendkívüli kiegészítő nyugdíjemelésről határozott a kormány; ilyenre korábban nem volt példa. Ám – főként a nemzetközi folyamatok miatt – most újabb kiegészítésre kell sort keríteni” – hangsúlyozta a miniszterhelyettes, akinek elmondása szerint ez a nyugdíjprémiummal együtt érkezik majd meg. Hozzátette: a nyugdíjak és a nyugdíjszerű ellátások novemberi kiegészítő emelésére 50,7 milliárd forintot fordít a költségvetés, amely 2,5 millió jogosult számára tartalmazza a januártól járó visszamenő emelést és az év végéig kifizetendő többletet is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.