2024. június 19., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A baloldal meredeken növekvő, a Fidesz csökkenő pályára állította az államadósságot

Főoldal>Közérdekű>A baloldal meredeken növekvő, a Fidesz csökkenő pályára állította az államadósságot
 
Írta: Szerk.
2022. február 10. 14:36
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az a baloldal beszél az államadósságról, amely kormányzása alatt csaknem megduplázta és meredeken növekvő pályára állította azt. Gyurcsány vezetésével a baloldal működésképtelenné tette az országot, az államcsőd szélén állt az ország, IMF és más drága deviza államhitelek nélkül a baloldal már nyugdíjakat, családtámogatásokat és béreket se tudta volna fizetni. Saját alkalmatlanságuk árát pedig a magyar emberekkel fizetették ki, folyamatosak voltak a megszorítások – emlékeztetett közleményében a Fidesz.

A Fidesz-KDNP pénzügyileg stabilizálta az országot, a gazdaságot növekvő, az államadósságot csökkenő pályára állította, visszafizette a baloldal által felvett hiteleket. 2010-től a járvány kitöréséig az államadósság a GDP 83 százalékáról 65,5 százalékra csökkent, a csökkenő tendenciát csak a koronavírus-járvány miatti védekezéssel járó kiadások lassították le – egyértelműsítette a Fidesz.

 

A járvány miatt az államadósság egész Európában nőtt, a 90 százalékot közelíti, a magyar államadósság ma is jóval az uniós átlag alatt van (79,9 százalék,) és Magyarország a saját lábán állta ki a válságot. A gazdaság sikeres újraindítását követően újra csökkenő pályára állítottuk az államadósságot – olvasható a közleményben. A kormánypárt azt is kiemelte, hogy Magyarország sikeres pénzügyi és gazdaságpolitikáját a külföldi befektetők és hitelminősítők is elismerik.

 

A közlemény kapcsán Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke hangsúlyozta lapunknak: a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején messziről elkerülték hazánkat a befektetők. „Az Orbán-kormány sikeres pénzügyi, gazdaságpolitikájának és a politikai stabilitásnak köszönhetően mára az egyik legvonzóbb befektetési célponttá váltunk” – magyarázta. Ugyanakkor figyelmeztetett is: ugyanazok a baloldali politikusok akarnak visszatérni, akik egyszer már tönkretették az országot, márpedig Magyarországnak előre kell menni, nem hátra!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.