2024. május 23., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A csecsemőknek is kell személyi igazolvány!

Főoldal>Közérdekű>A csecsemőknek is kell személyi igazolvány!
 
Írta: Szerk.
2018. január 24. 11:40
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jó tudni, hogy az idei évtől már nem csupán a 14 éves gyermekeknek, hanem a csecsemőknek is kell személyi igazolványt csináltatni! Az okmány a kiadás napjától számított 3 évig érvényes és 14 éves korig illetékmentes.

Minden magyar állampolgárnak - tehát a gyerekeknek is – kell lennie egy érvényes személyazonosításra alkalmas hatósági igazolványának. Ez lehet személyi igazolvány, útlevél, később pedig vezetői engedély.

Korábban ezt az okmányt csak abban az évben adták ki, amikor a gyerek betöltötte a 14. életévét. Mára azonban az anyakönyvi kivonat elvileg már az iskolai beiratkozásoknál sem elegendő okirat, és jogszabály szerint kötelesek a szülők gondoskodni gyermekük személyi igazolványáról.

 

Természetesen az okmány igénylését a szülőnek kell megtenni, hiszen ő a törvényes képviselő. Ehhez mindenképpen vigye magával a személyes iratait, és a gyermek születési anyakönyvi kivonatát vagy útlevelét.

 

A kérelmet a lakóhely vagy tartózkodási hely szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjénél, közvetlenül a járási okmányirodában vagy a kormányablaknál lehet beadni megfelelő minőségű igazolványképpel. (A kérelmet a két szülő együttesen, személyesen adhatja be).

 

Az okmány a kiadás napjától számított 3 évig érvényes és 14 éves korig illetékmentes.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.