2020. július 12., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A hanyagság lépcsőfokai

Főoldal>Közélet>A hanyagság lépcsőfokai
 
Írta: Szerk.
2019. február 05. 09:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szerencsés helyeken a lépcső a haladás, a célok megvalósításának metaforája: "feljebb léptünk egy lépcsőfokot". Kispesten viszont a hanyagul elvégzett munka szimbólumai is lehetnének: jelenleg a Nyugdíjasház lépcsője jelent balesetveszélyt az ott közlekedők számára, de emlékezhetünk még a Berzsenyi utcai rendelő lépcsőjének kálváriájára, vagy a Kossuth téri piac szintén balesetveszélyes lépcsőire is.

Az elmúlt években több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy a legalapvetőbb és komolyabb anyagi ráfordítást sem igénylő feladatokat is milyen hanyagul képes megoldani a Gajda Péter (MSZP) vezette balliberális többségű önkormányzat, illetve a szintén MSZP-s képviselő, Kránitz Krisztián irányítása alatt működő VAMÜSZ. Jelenleg a Batthyány utcai Nyugdíjasház lépcsője fenyegeti balesetveszéllyel a rajta közlekedőket:

 

 

Csak remélni tudjuk, hogy nem kell baleseteknek, csonttöréseknek történnie ahhoz, hogy az önkormányzat rendbe hozza a Nyugdíjasház lépcsőjét, lehetőleg tartósabban, mint annak idején a Berzsenyi utcai házi- és gyermekorvosi rendelőét. 

 

A Berzsenyi utcai rendelő lépcsője, aminek kijavítása komoly gondot okozott az önkormányzatnak.

 

Emlékezetes történet a Berzsenyi utcai rendelő lépcsője: a 2016. év eleji zord időjárás tovább rontotta az építmény már akkor balesetveszélyes állapotát, feltöredezett a járólap, kövek álltak ki, vagy éppen hiányoztak a lépcsőből. Ez a lehangoló állapot huzamosabb ideig megmaradt, mivel gyors, de hanyag munkát végzett az önkormányzat, hiszen egy évvel később, 2017 februárjában sem volt megoldott a lépcső tartós kijavítása. Végül a gyermekrendelő felújítása hozott részsikert: az ominózus lépcsőt azzal egyidőben rendbe tették, de valami rejtélyes oknál fogva a gyermekrendelő feljáróját nem sikerült befejezni, annak burkolata mind a mai napig hiányzik.

 

A fénykép 2019. február 5-én készült.

 

Ugyanez a munkamorál jellemezte a VAMÜSZ-t, amikor az évtizedek óta szintén kritikus állapotban lévő Kossuth téri piacon tavaly októberben újabb baleset történt: egy idős hölgy elesett a csarnok balesetveszélyes lépcsőjén és bokatörés gyanújával vitték el a mentők. Ezt követően a Kránitz Krisztián (MSZP) vezette vagyonkezelő csak azt az egy lépcsőt javította ki, amelyiken a baleset történt; a néhány méterrel arrébb lévő feljáróhoz, amelyikből szintén kilógnak a betonvasak és durván töredezett, hozzá sem nyúltak

 

 

A Kossuth téri piacon egyébként nem csak a lépcsők, hanem a szerteszét hemzsegő kátyúk is balesetveszélyesek: 2017-ben egy hölgy éppen az egyik kátyúban törte el a bokáját.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.