2021. október 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kormány egymilliárd forinttal támogatja a fejlesztéseket

Főoldal>Közérdekű>A kormány egymilliárd forinttal támogatja a fejlesztéseket
 
Írta: Szerk.
2021. március 19. 10:48
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Márciustól már az új, Csokonai utcai gyermekrendelőben fogadják azokat a gyógyulni kívánó gyermekeket, akiknek körzeti orvosaik eddig a Kispesti Egészségügyi Intézetben tartották háziorvosi rendelésüket. A gyermekorvosok helyén modern CT és MR központ nyílt, és új helyre költözött, és megújult a labor is. A kormány közel egymilliárd forinttal támogatja a kispesti egészségügy átalakítását az Egészséges Budapest Programból, ebből fog megvalósulni hamarosan az Egészségügyi Intézetben az egynapos sebészet. Mindezen felül a kispesti Fidesz plusz források bevonásáról tárgyalt a minisztériumban.

Átfogó egészségügyi fejlesztés vette kezdetét Kispesten, amelyet a kormány közel egymilliárd forinttal támogat. A Dr. Kumin Marianna főigazgató elképzelése alapján megvalósuló tervek minőségi emelkedést eredményeznek a kispesti ellátórendszerben.

 

Új labor és gyermekorvosi rendelő

 

A laboratóriumot a felső szintről a földszintre költöztették, ez könnyebbség az intézet pácienseinek. A gyermekorvosi rendelőnek új helyet kerestek, amelyet teljesen felújítottak; márciustól már a Csokonai utcában fogadják az orvosi ellátásra szoruló kispesti gyerekeket. Itt négy rendelőt, egy-egy tanácsadó helyiséget, orvosi szobát, vizsgálót, diszpécserszobát, beteg- és tanácsadói várót, valamint öltözőt és mellékhelyiségeket alakítottak ki. A teljes körű átalakítás 130 millió forintba került.

 

Az MR és CT állomás az Egészségügyi Intézet Petőfi utcai szárnyában működik

 

MR és CT állomás Kispesten

 

A költözésre azért volt szükség, mert a korábbi helyen, az Egészségügyi Intézet földszintjén egy korszerű diagnosztikai központ kapott helyet. Könnyebbség ez a kispestieknek, hiszen mostantól a kerület határain belül elvégzik ezeket a vizsgálatokat, nem kell érte máshova utazniuk. Igaz, most még viszonylag hosszú a várólista, de folyamatban van az engedélykérés, hogy a cégnek Kispest legyen az ellátási területe. Amint ez megvan, előnyt élveznek a kispesti betegek, és a várakozási idő is várhatóan rövidülni fog. Addig is valamennyi beteget ellátják, a szakorvosilag indokolt, sürgős eseteket pedig soron kívül fogadják.

 

Egynapos sebészet is lesz

 

A kormány által életre hívott Egészséges Budapest Programból fővárosi szinten is egyedülálló, 931 millió forintos támogatást kapott Kispest, amelyből egynapos sebészetet alakítanak ki az Egészségügyi Intézetben. Ez az ellátási forma szintén könnyebbséget hoz majd a kerületben élőknek, hiszen az egyszerűbb, kisebb műtétekért nem kell a másik kerületben lévő kórházba utazniuk, el tudják majd látni az egyszerűbb eseteket Kispesten is. Az elsődleges tervek szerint az egyik felső szinten alakították volna ki az új ellátási formát, ki is írták a közbeszerzést, ám az eredménytelen lett, mert a beérkezett ajánlatok meghaladták a rendelkezésre álló keretet. Így most egy másik terven gondolkoznak, készítik elő az újabb közbeszerzési kiírást.

 

Az Egészségügyi Intézet földszintjén alakították ki a laboratóriumot

 

Plusz forrásért lobbizik a kispesti Fidesz

 

– A főigazgató asszony kiválóan menedzseli a kispesti ellátórendszerben megvalósuló fejlesztéseket és átalakításokat. Az Egészséges Budapest Program tavalyi pályázatán Kispest az egyik legnagyobb összegű támogatást kapta, ezért köszönet jár a kormánynak, főigazgató asszonynak és munkatársainak is – mondta el lapunknak Dódity Gabriella annak kapcsán, hogy Kispest 931 millió forintot kapott az Egészséges Budapest Programból. A budapesti szinten is kimagasló támogatásból megvalósuló egynapos sebészet kapcsán azonban felmerültek plusz forrásigények, amelyet jeleztek a minisztérium felé.

 

– Tóvizi Attilánál, az EMMI Egészséges Budapest Programért felelős miniszteri biztosánál jártunk dr. Pap Sándor választókerületi elnökkel. Többek között arról egyeztettünk, van-e arra lehetőség arra, hogy plusz forrást kapjon Kispest annak érdekében, hogy a főigazgató asszony által elgondolt fejlesztéseket maradéktalanul meg tudják valósítani – mondta Dódity Gabriella, aki hozzátette: bízik benne, hogy Kispest megkapja a plusz 180 millió forintot a kerületi egészségügy átalakítására.

 

További fejlesztési forrásokról tárgyalt a miniszteri biztossal Dódity Gabriella frakcióvezető és dr. Pap Sándor választókerületi elnök

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.