2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kormány érti a magyar néplelket

Főoldal>Közélet>A kormány érti a magyar néplelket
 
Írta: Szerk.
2022. május 05. 09:52
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
„Aki a magyar néplelket nem érti, bármilyen eszközhöz nyúl, bármilyen külső támogatót keres, nem fog boldogulni” – fogalmazott Kósa Lajos Fidesz-alelnök a KMO Művelődési Központ és Könyvtárban tartott előadásában, amelyben azokat az okokat elemezte, amelyek a kormánypártok országgyűlési választáson elért sikeréhez és a baloldal csúfos bukásához vezettek.

Fantasztikus, történelmi győzelem – ezekkel a szavakkal jellemezte előadásában a kormánypártok választási sikerét Kósa Lajos, emlékeztetve, hogy mintegy 3 millió embertől kaptak felhatalmazást arra, hogy a következő négy évben is vezessék az országot. A Fidesz alelnöke, akit a kispesti Fidesz látott vendégül, az elsöprő győzelem lehetséges okait elemezve elmondta, a baloldal nem egyszerűen csak a kormánypártokban, hanem annak szimpatizánsaiban, a jobboldali értékeket magukénak valló szavazókban is legyőzendő ellenfelet láttak. Miniszterelnök-jelöltjük vezérletével éppen ezért a legkülönfélébb módokon és jelzőkkel gyalázták, sértegették őket, miközben igyekeztek káoszhoz közeli közhangulatot kelteni, azt gondolva, hogy az az ő érdeküket szolgálja majd.

 

Ez a stratégia nem vezetett eredményre, ahogy az sem, amikor az orosz-ukrán háború kitörését követően – amerikai tanácsadók ötlete nyomán – folyamatosan Putyin és Oroszország ellen hergelték az embereket. Ezek a tanácsadók nem ismerték a magyar néplelket és történelmet, s azzal sem voltak tisztában, hogy a magyarok egyáltalán nem érzik magukénak ezt a fegyveres konfliktust, amely kapcsán a miniszterelnök-jelöltjük mégis úgy fogalmazott, Ukrajna a mi háborúnkat vívja.

 

Kósa Lajos elmondta, hogy teljesen alkalmatlannak tartotta Márki-Zay Pétert a kormányfői pozícióra, azt ugyanakkor még véletlenül sem állította, hogy a baloldal kizárólag miatta veszítette el a választást. A Fidesz-alelnök felelevenítette az elmúlt négy, sorozatban negyedik kétharmados Fidesz-KDNP-s győzelemmel véget ért választást, amelyek közös pontja, hogy az ellenzék vezetője minden esetben Gyurcsány Ferenc volt, aki köztudottan óriási elutasítottságnak „örvend”.

 

A kormánypárti politikus, aki 16 évig volt Debrecen polgármestere, Karácsony Gergelyről is beszélt, akinek főpolgármesteri tevékenységét és az azt jellemző átgondolatlan, érthetetlen intézkedések sorozatát egyfajta emberkísérlethez hasonlította. Szerinte a baloldali városvezető népszerűtlensége is közrejátszott abban, hogy a baloldalt jóval kevesebben támogatták a fővárosban, mint a legutóbbi két országgyűlési választáson. Így például Kispesten, Pesterzsébeten és Kőbányán is jelentősen nőtt a Fidesz-KDNP-re szavazók tábora. Kósa Lajos úgy fogalmazott, a kormány családbarát, otthonteremtést segítő, gyermekeket védő, egyszersmind a magyar emberek érdekeit előtérbe helyező politikája a korábban a baloldallal szimpatizáló emberek jó részének is szimpatikus, ezért a Fidesz-KDNP-nek minden esélye megvan arra, hogy a 2024-es önkormányzati választásokon is nagy sikereket érjen el.

 

Földesi Gyula országgyűlési képviselő beszédében köszönetet mondott az őt segítőknek, kiemelten kampányfőnökének, Dódity Gabriella frakcióvezetőnek, annál is inkább, mivel sokat erősödtek a kormánypártok Kispesten és Pesterzsébeten is, ami bizakodásra ad okot az önkormányzati választásokhoz közeledve. Dr. Pap Sándor választókerületi elnök köszöntőbeszédében a többi közt elmondta, mindent megtesznek azért, hogy azt az ígéretet, amit most a kispesti választóktól kaptak, 2024-ben mandátumokra váltsák.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.