2020. november 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A rendelő lépcsője kifog az önkormányzaton

Főoldal>Közélet>A rendelő lépcsője kifog az önkormányzaton
 
Írta: Szerk.
2017. február 09. 13:07
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Amíg más kerületekben több orvosi rendelőt építenek újjá, addig Kispesten még egy sem készült el, sőt egy balesetveszélyes lépcső kijavítása is meghaladja a városvezetés képességeit. Bár a Berzsenyi utcai gyermekorvosi rendelő felújítása zajlik, a rendelők egy része nem túl jó állapotú. A Berzsenyi utcai rendelő lépcsője eközben egy éven belül harmadszor is szétesett.

Míg a Berzsenyi utcai gyermekrendelő – tízéves késéssel – lassan megújul, eközben a két épületrész közötti átjáróban ismét szétesett a lépcső burkolata, egy éven belül harmadszor. Emlékezetes, évek óta töredezett és balesetveszélyes a csempe, és csak azután léptek Gajda Péterék, amikor Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok is szóvá tette a tarthatatlan állapotokat. A szocialista városvezetésen azonban kifogott a feladat, az ugyanis az igénytelen toldozás-foltozás után ismét szétesett. Majd megint. Lehet, hogy mindenkinek jobb lett volna, ha csak egyszer csinálják meg, de akkor rendesen. Mindez jól példázza a Gajda-féle városvezetés koncepciótlanságát: a kirakatberuházás mellett sok mindent elhanyagolnak, a szükséges karbantartások is elmaradnak. A gyermekrendelő felújításának persze mindenki örül, de talán azok a wekerleiek kevésbé, akiknek Gajda Péter tíz éve ígérte, hogy a Wekerletelepen is lesz gyermekorvosi rendelő; ez ugyanis végleg lekerült a napirendről.

Körbenéztünk a szomszédos és más kerületek rendelőiben, hogy az elmúlt években milyen rekonstrukciókat végeztek. A körképből kiderült: a legtöbb önkormányzat prioritásként kezeli a betegek magas színvonalon történő ellátását és komfortérzetét. Más városrészekben a dolgozókról sem feledkeztek meg, pihenőszobákat alakítottak ki, és a munkakörülményeiken is javítottak modern berendezések és szoftverek beszerzésével.

 

Kőbánya

 

2016-ban adták át Kőbányán a Kerepesi úti rendelőt

 

Kőbányán eközben teljesen újjáépítették a Kerepesi úti rendelőt. A 400 millió forintos rekonstrukció befejeztével a betegek és dolgozók modern és akadálymentesített épületet kaptak, korszerű energiatakarékos hűtés-fűtés rendszerrel, beépített padlófűtéssel. Nemrég az igen leromlott állapotú Zsivaj utcai rendelőt hozták rendbe, amely a 145 millió forintos felújításnak köszönhetően Budapest egyik legkorszerűbb gyermek és felnőtt háziorvosi rendelőjévé vált. A rendelők és a várók mellett csaknem minden helyiség megújult. A rámpákkal és lifttel akadálymentesített épületben a korábbi kettő helyett hat gyermekorvosi rendelő kapott helyett. A nagyobb beruházásokon kívül elkészült a Salgótarjáni úti rendelő is, de a jövőben felújítják a Pongrác úton és az Újhegyi lakótelepen lévő rendelőket is.

Kovács Róbert fideszes polgármester célkitűzése, hogy Kőbányának lehetőleg minden frekventált területén legyenek újraélesztő készülékek. A kerület vezetője fel nem vett polgármesteri jutalmából már három helyszínre vásárolt defibrillátort.

 

Józsefváros

 

Az Auróra szakrendelő felújítása 2015-ben fejeződött be

 

Teljes körűen felújították a VIII. kerületi Auróra utcai szakrendelőt is. A másfél milliárdos rekonstrukciónak köszönhetően a rendelőintézet egy modern kivitelezésű, korszerű műszerekkel felszerelt, komplex egészségügyi központtá vált. A hétemeletes épületben új gépészeti rendszert alakítottak ki, kicserélték az elektromos hálózatot, a nyílászárókat és a burkolatokat is. Komfortosabbak lettek a rendelők, a folyosók és a mosdók is, új lifteket építettek be, teljesen felújították a lépcsőházat is. A munkálatok során 6000 négyzetméternyi terület újult meg, összesen 250 ablakot és 550 ajtót cseréltek ki és 165 kilométer új vezeték került az épületbe, ahol immár XXI. századi körülmények és ellátás fogadja a betegeket.

 

XVI. kerület (Kertváros)

 

2016. novemberben adták át a Délceg utcai gyermekorvosi rendelőt

 

Az elmúlt két évben a XVI. kerületben számos egészségügyi intézményben történtek komoly fejlesztések. Teljes külsőbelső felújítást, hő- és tetőszigetelést, akadálymentesítést, informatikai és épületgépészeti korszerűsítést kapott három háziorvosi rendelő: a Délceg utcai, a Margit utcai és a Csömöri úti is. A Hunyadvár utcai Tüdőgondozóba pedig liftet építettek be.

 

Újpest

 

Újpesten új orvosi rendlőt is építenek

 

Hamarosan elkészülhet a Kunhalom utcai új orvosi rendelő, ahol a régi helyett teljesen új, akadálymentes létesítményt épít az önkormányzat. A főbejárat előtti részen kialakított fedett várakozó már a nyitás előtt érkezőket is megvédi az esőtől. Az elmúlt években felújították a Kordován téri felnőtt-háziorvosi rendelőt is, amely a kiszélesített ajtóknak és az akadálymentes mosdónak köszönhetően a kerekesszékkel érkezők számára is kényelmesen használható. A nyílászáró-cserét, burkolatjavítást és gépészeti felújítást követően a váróhelyiségben klíma is növeli a kényelmet. A kiemelt beruházások mellett és az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet bővítése és rekonstrukciója után még 2013-ban az önkormányzat felmérte Újpest rendelőinek állapotát, 2014-ben elvégezte a szükséges felújításokat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.