2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A választás nem valóságshow

Főoldal>Közélet>A választás nem valóságshow
 
Írta: Pászti András
2014. február 21. 08:48
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tarlós István az egyik legerősebb kollégájának nevezte dr. György Istvánt a KMO-ban megrendezett kampányindító fórumon. Budapest főpolgármestere kitért a legfontosabb, Kispestet érintő fejlesztésekre – köztük a Határ úti csomópont rendezésére, a Sibrik felüljáró, vagy az Ady Endre út felújítására -, de a fővárosban dr. György István főpolgármester-helyettessel elvégzett munka eredményeit is ismertette. György István beszédében arra hívta fel a figyelmet, a szavazófülkékben a teljesítményt értékeljük, mindenki a saját maga, gyermekei, unokái érdekében hozza meg a döntést, ne a „Fradi-Dózsa effektus szerint”.

– Ha György István bekerül a parlamentbe, akkor olyan képviselő fog ott dolgozni, aki ismeri Budapestet, tudja, hogy ennek a városnak mire van szüksége. Ki fog állni mellettünk, segíteni fog nekünk – hangsúlyozta Tarlós István, akit nagy tapssal köszöntöttek a kispestiek a zsúfolásig megtelt KMO-ban. Budapest főpolgármestere beszédében elmondta, hogy milyen állapotban vették át a főváros vezetését 2010-ben, és hogy György Istvánnal közösen mennyire sokat dolgoztak az előző városvezetés által hátrahagyott anarchikus állapotok megszüntetésén. A főpolgármester és helyettese is jelezték, az eredmények mellett azt is tudják, van még tennivaló a fővárosban.

 

 

„Azért jöttem, hogy segítsek a Fidesznek, Orbán Viktornak, György István barátomnak és egy értékrendnek” – mondta Budapest első embere, utalva arra, hogy a miniszterelnök volt az egyetlen, aki a korábbi szemlélettel szembemenve kiállt a magyarság érdekeiért, és az Európai Uniótól is kicsikarta azt, ami nekünk jár. Ez az ideológia érhető tetten a rezsicsökkentésben is, amelynek nem is a mértéke számít, hanem az a szellem, hogy ne külföldiek vigyék ki a profitot az országból.  Ennek jegyében vásárolták vissza a Fővárosi Vízműveket, a központi szennyvíztisztítót, dolgoznak a csatornázási művek visszavásárlásán, és ezért vásárolta vissza az állam a Fővárosi Gázművek szocialisták által eladott részvénycsomagját is. A legfontosabb stratégiai vállalattal, a vízművekkel kapcsolatban külön kiemelte György István munkáját, akivel „együtt húztak csizmát 1990-ben”, és mára már csak ketten maradtak aktív városi politikusok azok közül, akik a rendszerváltáskor Budapesten és a megyei jogú városokban lettek városvezetők.

 

Tarlós István az előző városvezetés által hátrahagyott káoszt többször hangoztatta. Mint mondta, a négyes metró elhibázott szerződéseinek rendbetételével ötvenmilliárdot szereztek vissza Budapestnek, és azt is kiemelte, akkor közel nyolcvanmilliárdos adóssága volt a BKV-nak, de 2010 óta egy fillér működési hitelt sem kellett felvennie a cégnek. A fővárostól 180 milliárd forint adósságot vállalt át a kormány, ezáltal jelentősen javult Budapest hitelképessége. Így lehetőség nyílt arra, hogy elkezdjenek dolgozni az előző vezetés által 20 évig elhanyagolt M3-as metró teljes felújításán, és a 200 darabos metrókocsi-állomány megújításán is.

 

 

„Mondják el a szomszédjuknak, barátjuknak, hogy megéri György Istvánra szavazni. Tegyék ezt is Önök is. Ha én itt laknék, én biztosan rá szavaznék.” – mondta Tarlós, és hozzátette, ha bekerül a parlamentbe, az egyik szeme sír, a másik nevet majd.Nevet, mert egy kiváló, munkabíró, kipróbált, és az asztalra valamit lehelyezni képes ember lesz ott a parlamentben, aki ismeri a várost, és ismeri annak problémáit. Sírni pedig azért fog, mert az egyik legerősebb kollégáját veszíti el, de vigasz lehet, hogy ott fog ülni a Parlamentben, és nemcsak ő, hanem a választópolgárok is számíthatnak majd rá.

 

– Kispesten és Kőbányán 14 milliárd forintnyi fejlesztést indítottunk el az elmúlt 3,5 évben. Ezek olyan fejlesztések, amelyek már vagy megvalósultak, mint például az Ady Endre út felújításának első üteme, vagy elfogadott fővárosi költségvetési forrás, illetve kötelezettségvállalás van rá, mint például a Sibrik-felüljáró felújítása, amelyre tíz éve várunk, de most végre megindulhat – hangsúlyozta dr. György István felmutatva a projekteket tartalmazó méretes táblázatot. A kormány intézkedései közül a rezsicsökkentés mellett felsorolta többek között a nyugdíjak reálértékének megőrzését, a családokat segítő GYED extrát is. Egyben hozzáfűzte: reméli, hogy az emberek a teljesítményt fogják értékelni.

 

 

György István azt is hozzáfűzte: nem szereti a személyeskedést, de megosztott két történetet, amely jól sejteti, hogy a kampány tele lesz mocskolódással, hazugsággal. Az egyik a wekerletelepi vízórák ügye, amelyben Földesi Gyula képviselőtársával ő kezdeményezett törvénymódosítást, hogy kitolják a határidőket, amelyet aztán a szocialista Hiller saját eredményeként aposztrofált, a baj csak az, hogy épp nemmel szavazott az ügyben a parlamentben. A másik negatív példa a szocialista Somlyódy Csaba egykori fővárosi, jelenleg kőbányai képviselő tevékenysége, aki egy kerületi újságban ígérgetéssel vádolta György Istvánt, mondván, minden fejlesztést már ők is terveztek. György István csak annyit kérdezett: miért nem valósították meg?

 

 

A „Fradi-Dózsa” effektussal kapcsolatban elmondta, természetes, ha akkor is a kedvenc csapatunknak szurkolunk, amikor az gyengén játszik, de ez a politikában nem helyes. Ott a teljesítményt kell megítélni, a hitelességet, és mindenki a saját, a gyermekei, az unokái, a közösség, a város és az ország érdekét nézve kell, hogy döntsön. György István egy személyes példát is említett. A napokban egy kedves hölgy ismerőse panaszkodott neki, hogy kolléganői arról beszéltek, egyetértenek a kormányzati intézkedések döntő többségével, de mivel nem szeretik Orbán Viktort, nem fognak a Fideszre szavazni. A hölgy erre azt mondta kollégáinak: a választás nem valóságshow, ahol azért szavazunk valakire, mert éppen valami jót mondott, hanem az életünkről van szó, és döntésünkkel egyben felelősséget kell vállalnunk gyerekeink, unokáink jövőjéért is.

 

 

Tarlós és György István is óva intettek attól, hogy szavazóik már készpénznek vegyék a Fidesz választási győzelmét. Mindenkire szükség van ahhoz, hogy folytathassák a megkezdett munkát. Ha azt hiszik, hogy zsebben a győzelem, és inkább kirándulni mennek április 6-án, akkor úgy járhatunk, mint 2002-ben – mondták.

Az esten nemcsak Tarlós, hanem több művész és ismert személyiség is letette voksát György István mellett. A kampányindítón felsorakozott a képviselő mellett Nemcsák Károly érdemes művész, Lázár Vilmos többszörös világbajnok fogathajtó,Güttler Károly Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes úszó, Turi György mesteredző és György István régi jó barátja, a Hobo Blues Band egykori basszusgitárosa, Póka Egon is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.