2019. július 23., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A vers ünnepe

Főoldal>Kultúra>A vers ünnepe
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. április 12. 12:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Magyar Költészet Napja alkalmából április 11-én több helyen is versek szólaltak meg Kispesten. József Attila születésének apropóján minden évben ezen a napon emlékeznek meg az országban, így a kerületben is a költőről, és általában a versek fontosságáról.

 

Idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Kós Károly Általános Iskola a versmondó napját, az épületben reggel fél 9-től délután fél 1-ig folyamatosan a verseké volt a főszerep. Az eseményt Zubolyné Sallai Márta igazgató a 125 éve született Karinthy Frigyes és Áprily Lajos szavaival nyitotta meg, a folytatásban pedig Joós Tamás előadóművész József Attila megzenésített verseiből adott ízelítőt. A gitárral kísért dalok közül az iskola diákjaiból álló hallgatóság tetszését leginkább a kisfiú József Attila gazdagságról, kuglerről, libasültről és szép ruhákról szóló gondolatai nyerte meg. Az előadás után következett a rendezvény legfontosabb szakasza, a diákok több mint négyszázan szavalták egymásnak kedvenc verseiket Petőfi Sándortól kezdve Ady Endrén át egészen Kányádi Sándorig. A nap zárásaként pedig az iskola tanáraiból álló kórus énekelt el egy megzenésített József Attila verset.

Zubolyné Sallai Márta az esemény kapcsán a kispest.info-nak elmondta, a vers napjának ünnepe jó esemény arra, hogy felhívja a figyelmet a versek olvasásának fontosságára. Az igazgatónő hangsúlyozta, fontos nevelési tényező is a versmondó nap, hiszen azon kívül, hogy a nagyobb gyerekek már saját maguk választják ki az elszavalni kívánt verset, megtapasztalják azt is, milyen közösség előtt szerepelni, illetve mit jelent odafigyelni a másikra.

A versmondó nap az iskola tornatermében zajlott, ahol külön kiállítást is megtekinthettek a gyerekek.  Saját versillusztrációik mellett Ruttkay Sándor grafikus József Attila művei által ihletett munkái is díszítették a terem falát.

 

A Magyar Költészet Napja alkalmából Balkay László színtársulata, a Tárt Kapu Színház tagjai is versekkel szórakoztatták a közönséget a Határ úton. A metró aluljáróban minden utazó kapott útravalót József Attila, Radnóti Miklós vagy éppen saját költésű verseikből.

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.