2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

„A vírusmutánsok jelenléte miatt indokolt az oltakozás”

Főoldal>Közérdekű>„A vírusmutánsok jelenléte miatt indokolt az oltakozás”
 
Írta: Szerk.
2021. július 01. 10:18
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Dr. Kumin Marianna, a Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató-főorvosának friss közleményében egyebek mellett arra hívta fel a kispestiek figyelmét, hogy a delta vírusvariáns agresszívabb, mint az elődei, s gyanútlanul, enyhe tünetekkel törhet ránk.

A közlemény szerint az épületben zajló kivitelezési munkák ideiglenes forgalomtechnikai lezárásokat is eredményeznek, melyek kényelmetlenséget okozhatnak. A nyári szabadságok kötelező kiadása miatt több rendelés szünetelésére is számítani kell, ezért dr. Kumin Marianna arra kéri a betegeket, kövessék figyelemmel az intézet honlapján folyamatosan frissülő rendelési időket.

 

„Intézetünk részt kíván venni a Fővárosi Önkormányzat kezdeményezésére induló, védettséget igazoló tesztelésben. Azok a 60 év feletti lakosok, akik igénylik az ingyenes, vérvétellel járó tesztelést, kérem, jelezzék ezt háziorvosuk felé, aki felveszi intézetünkkel a kapcsolatot” – tanácsolta.

 

A többi közt felhívta a figyelmet arra is, hogy jelen van a delta vírusvariáns, ami agresszívabb az elődeinél, s amely jelenleg a brit fertőződés 90 százalékáért felel. Ahogy a főigazgató-főorvos fogalmazott, gyanútlanul törhet ránk a „klíma nátha” tüneteivel – orrfolyással, tüsszentéssel, torokfájással. Ezek egyáltalán nem hasonlítanak az eredeti COVID tünetekre.

 

„Az oltottak is megkaphatják a vírust, de esetükben nem okoz súlyos tünetet. Ellenben, aki nincs beoltva, annak súlyosabb következményekkel kell számolnia. Ezért arra kérem a még oltatlan lakosokat, hogy fontolják meg a folyton változó vírusmutánsok jelenléte miatt indokolt oltakozást, és éljenek az oltás és a felkínált választási lehetőséggel!” – zárta sorait dr. Kumin Marianna.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.