2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Állami rezsicsökkentés: tízezren tettek javaslatot a fővárosban

Főoldal>Közélet>Állami rezsicsökkentés: tízezren tettek javaslatot a fővárosban
 
Írta: Szerk.
2015. június 29. 14:26
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tízezren vettek részt az állami szolgáltatások díjainak, illetékeinek csökkentését célzó konzultációban eddig Budapesten. Legtöbben az ellopott igazolványok pótlását tennék olcsóbbá a magánszemélyek esetében, míg a vállalkozások körében az adóhatósági igazolás kiállítási díját csökkentenék a legtöbben. A kormányablakokban, okmányirodákban, illetve a Budapesti Kormányhivatal és a 23 kerületi hivatal valamennyi ügyfélszolgálatán augusztus 6-ig várja a kormány a javaslatokat, de az interneten is kitölthetők a kérdőívek.

A kormány 2016-ban számos állami szolgáltatás díját, illetékét törli el vagy csökkenti majd az állampolgárok és vállalkozások terheinek összességében mérséklése érdekében. Hogy pontosan mely díjtételek csökkenjenek, illetve szűnjenek meg, arra az állampolgárok és a vállalkozások maguk tehetnek javaslatot, hiszen a kormány meghirdette az állami rezsicsökkentésről szóló konzultációt. 2015. június 5. és 2015. augusztus 6. között a kormányhivatalok honlapján online tölthetők ki a kérdőívek, (allamirezsicsokkentes.kormanyhivatal.hu), a fővárosban személyesen pedig Budapest Főváros Kormányhivatala valamennyi ügyfélszolgálattal rendelkező intézményében, így többek között a kormányablakokban, okmányirodákban és a kerületi hivatalok ügyfélszolgálatain tehetnek javaslatot az érdeklődők. A magánszemélyek és a vállalkozások 9-9 díjtétel közül 4-4 olyat választhatnak ki, amelynek csökkentését vagy eltörlését leginkább szeretnék, de a kilenc lehetőségen túl saját javaslatot is tehetnek.

– A konzultáció kezdete óta eltelt időszakban a Fővárosi Kormányhivatal ügyfélszolgálatain eddig közel kilencezren töltötték a magánszemélyeknek szóló kérdőíveket, a vállalkozások körében pedig több mint ezren éltek eddig a lehetőséggel – ismertette a tapasztalatokat dr. György István. Budapest Főváros Kormánymegbízottja elmondta, a magánszemélyek legtöbben az eltulajdonított, ellopott okmányok pótlásának díját csökkentenék, de sokan szavaztak arra is, hogy az erkölcsi bizonyítvány, vagy a családi állapot miatti névváltozás miatti járó okmánycsere kerüljön kevesebbe. A vállalkozások körében az adóhatósági igazolás kiállítása, az üzlet működési engedélyével kapcsolatos eljárások és a cégiratok készítése kapták eddig a legtöbb szavazatot. – Továbbra is arra biztatom a fővárosiakat, hogy augusztus 6-ig minél többen vegyenek részt a konzultációban – hangsúlyozta dr. György István.

 

További információk: http://allamirezsicsokkentes.kormanyhivatal.hu/

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.