2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Almavirág téri felújítás: igazságügyi szakértőt rendelt ki az NNI

Főoldal>Közélet>Almavirág téri felújítás: igazságügyi szakértőt rendelt ki az NNI
 
Írta: Szerk.
2023. szeptember 20. 11:44
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Lapunk információi szerint hatósági helyszínbejárás történt az Almavirág téren, illetve igazságügyi szakértő
is vizsgálja a wekerletelepi tér felújításának dokumentumait. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a 2015-
ös felújítás során történtekkel kapcsolatosan vizsgálódik.

Több olyan ügy után is nyomoz az NNI, amely a baloldali vezetésű önkormányzatot érintheti. Ezek többnyire sikkasztással, gazdasági visszaéléssel összefüggő esetek, amelyek között sajnálatos módon Wekerletelep építészetileg varázslatos Almavirág tér felújítása is szerepel. Mint ismert, az Almavirág tér 2015-ös felújítását ténylegesen elvégző alvállalkozó (K.G.) feljelentést tett a rendőrségen. Állítása szerint a neki pluszmunkáért jogosan járó, és az önkormányzat által kifizetett 1,7 millió forintot az önkormányzati megbízásokkal kitömött S. László – az MSZP-s képviselő Somogyi Lászlóné (egyes hírek szerint csak volt) férje -, egyszerűen eltette. A megkárosított vállalkozó arról beszélt, hogy a munkálatok alatt végig Lackner Csabával, S. Lászlóval és Somogyi Lászlónéval egyeztetett, noha egyiküknek sem volt köze a felújításhoz, mivel azt papíron a BAU-GÉP 2000. Kft. nyerte el, aki továbbadta a megbízást K. G. cégének, aki a munkát ténylegesen elvégezte. A vállalkozó állítása szerint Somogyi Lászlóné az egyik egyeztetésen azt mondta, rengeteg „éhes szájat” kell etetnie, és Gajda Péter polgármesterhez kell igazodnia mindenkinek, azt kell tenni, amit ő mond.

 

19 millióról szerződtek, 11,9-ért adták tovább a munkát

 

Az eredetileg 19 millió forintos önkormányzati megbízást egyébként jóval olcsóbban, 11,9 millió forintért adta tovább a nyertes cég a feljelentést tevő alvállalkozónak. K. G., a megkárosított vállalkozó azt állította, hogy a munka számára történő továbbadása után osztozkodásra, „csupán” 3 millió forint maradt megbízóinak. A feljelentésében az áll, hogy Lackner Csaba 2 milliót, a BAU-GÉP 2000 Kft. pedig egymilliót tett zsebre az imént említett 3 millió forintból. Mivel S. Lászlónak így nem maradt, ő eltette az önkormányzat által kifizetett, az alvállalkozónak a többletmunkáért jogosan járó 1,7 millió forintot. Vagyis K.G. állítja: őt ennyivel károsította meg az önkormányzati munkát a háttérben irányító S. László. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda indított nyomozást, amelyet egyben kezelnek a hangfelvételes botrány során különféle gazdasági visszaélések gyanúja miatt indult ügyekkel. Ennek részeként tartottak helyszíni bejárást, információink szerint igazságügyi szakértő részvételével.

– Sok kispesti csak legyint a kerületi zűrös ügyek és a hangfelvételes botrány hallatán, hogy úgysem lesz ebből semmi. Erre azt tudom mondani, egyrészt lehet, hogy az NNI nyomozók semmiféle megállapításra nem jutnak, de az biztos, hogy dolgoznak a háttérben. Ez már az ő munkájuk, ebbe nagyon helyesen sem nekem, sem senkinek nincs és nagyon helyesen nem is lehet beleszólása – mondta Dódity Gabriella fővárosi képviselő, aki hozzátette, bízik a hatóságok alapos munkájában.

 

A visszaosztás elmélete

A történet annak a 2019-ben nyilvánosságra került botrányos felvételnek a fényében is figyelemreméltó, amelyben egy Lackner Csaba volt szocialista képviselőre hasonlító személy, fehér port tartalmazó zacskót lóbált egy ventilátor előtt, majd a port egy tányérra öntve „utcákba rendezte” bankkártyájával. A férfi eközben elmondta azt is, hogy „ha nem keresed meg az évi százmilliót a kerületi politikában, hülye vagy”, de „aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, (…) ahonnan külső vállalkozásokból jön vissza”. A felvételeken hallható elmélet alapján az Almavirág tér felújítása kapcsán a gyakorlat is kirajzolódhat a kispestiek szerint.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.