2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Áprilisi rendőrségi hírek

Főoldal>Krimi>Áprilisi rendőrségi hírek
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. április 30. 08:00
Rovat: Krimi
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sajnos áprilisban is volt dolga a kerületi rendőrkapitányságnak. Összefoglalónkból kiderül, milyen bűnesetekkel kellett megküzdeniük a kispesti rendőröknek az elmúlt hónapban.

Trükkös lopásra hívja fel olvasóink figyelmét Dobák Szilvia, a kispesti rendőrkapitányság munkatársa. Április 14-én a sértett leparkolt az egyik kerületi bevásárlóközpont fedett parkolójában, majd a vásárlást követően visszaült kocsijába és elindult. A repülőtéri felhajtónál mellé állt egy motoros, aki figyelmeztette, hogy autójának bal hátsó kereke lapos, majd a motoros továbbhajtott. Az autós félreállt és kiderült, hogy tényleg leeresztett a kerék. Elővette a pótkereket, de nyitva hagyta az egyik ajtót, és nekilátott a kereket cserélni. Ezt követően lett figyelmes a hangos kiáltásra, hogy ellopták a táskáját. A lopással okozott kár értéke: 4 500 000 forint.

„Kérjük, hogy autójukban látható helyen értéket ne hagyjanak. Ha kiszálltak a kocsiból, azt rögtön zárják be, mert az elkövetőknek elég egy pillanatnyi figyelmetlenség, hogy bűncselekményt kövessenek el” – figyelmeztetett a szakember.

Április 17-én idősebb gyerekek támadtak fiatalabb gyermekre Kispesten. Az esti órákban a kerületben található gördeszka pályán egy gyermekkorú sértettet két férfi felszólított arra, hogy a tulajdonát képező BMX kerékpárját, adja át részükre, melynek értéke mintegy 160 000 forint. Amikor az átadást a sértett megtagadta, az elkövetők megkísérelték a kerékpárt elvenni tőle, melynek során a sértettet ellökték, aki a földre esett, azonban fogta a kerékpárt. Az elkövetők a sértettet több méteren keresztül a földön húzták, illetve a náluk levő baseballütővel ütlegelték. A kiérkező mentők a gyereket kórházba szállították.

A kispesti rendőrkapitányság a gyermekek védelme érdekében felhívja a szülők figyelmét, ügyeljenek arra, hogy az esti órákban az utcán gyerekek lehetőség szerint szülői felügyelet nélkül ne közlekedjenek! Dobák Szilvia lapunknak elmondta, a tetteseket még aznap elfogták.

A kispesti rendőrkapitányság felhívja a kertes házakban lakók figyelmét, ha elmennek otthonról, ne csak a bejárati ajtót zárják be, hanem az ablakokat is csukják be. Ha otthon tartózkodnak, a kertkaput akkor is tartsák zárva.

Megtudtuk, egyre több a megbízásból vásárolt telefon. Saját névre, de más megbízásából telefont – illetve bármely más dolgot – ne vásároljanak, mert a megvásárláskor aláírásukkal fizetési kötelezettséget vállalnak. Miután a megvásárolt telefont átadják a barátnak, ismerősnek, bűncselekményt követnek el, ugyanis tévedésbe ejtették a telefontársaságot, vagyis csalás bűncselekményét követték el. Amint ez a cselekmény kiderül, a vásárláskor aláírással fizetési kötelezettséget vállaló személy is gyanúsított lesz, és számon fogják kérni rajta a befizetéseket is.

 

Fontosabb telefonszámok:

Rendőrség segélyhívószáma: 107 vagy 112.

A BRFK XIX. kerületi Rendőrkapitányság (1191 Budapest Ady Endre út 29.) telefonszáma: 292-9262.

Telefontanú ingyenesen hívható száma: 06-80-555-111.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.