2023. május 30., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Átvették a gyerekek a Kispesti Társaskör táborozási pályázatának pénzadományait

Főoldal>Közérdekű>Átvették a gyerekek a Kispesti Társaskör táborozási pályázatának pénzadományait
 
Írta: Szerk.
2016. június 01. 10:32
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sugárzó arccal vették át a gyerekek dr. György István kormánymegbízottól és Dódity Gabriella önkormányzati képviselőtől a Kispesti Társaskör táborozási támogatását, amit a civil szervezet által kiírt pályázaton nyertek el. A kormánymegbízott az „Adjunk a húroknak, és a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncertbevételéből egymillió forintot ajánlott fel arra, hogy segítse a kispesti családok gyermekeinek nyári táborozását.

A gyerekek számára a nyár legizgalmasabb része mikor kis barátaikkal együtt táborba indulnak, több család azon csak nehezen tudja kigazdálkodni a tábor költségeit, számukra nagy segítség lehet a támogatás. Dr. György István Budapest kormánymegbízottja decemberi „Adjunk a húroknak, és a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncertbevételéből egymillió forintot ajánlott fel arra,  hogy segítse elsősorban a hátrányos helyzetű, vagy több gyermeket nevelő családokat gyermekeik nyári táboroztatásában. Az elnyerhető maximális támogatás gyermekenként 10.000 forint volt, amit a Kispesti Társaskör kuratóriuma bírált el.

 

 

Az adományokat felajánló dr. György István felidézte, gyerekkorában kezdett el gitározni, gimnáziumi zenekarban is játszott, majd kőbányai polgármesterként ismerkedett meg és kötött barátságot az ismert basszusgitárossal, Póka Egonnal, akivel együtt immár ötödik éve minden decemberben, Mikulás napja környékén együtt tartanak jótékonysági koncertet. Maga az „Adjunk a húroknak!… és a rászorulóknak is!” jótékonysági koncert ötlete 2011-ben, dr. György István akkori munkatársának, Dódity Gabriellának ötlete volt; az azóta megrendezett öt koncerten több mint 12 millió forint adomány gyűlt össze, amelyből többek között beteg és hátrányos helyzetű gyermekeknek, idősek otthonának és gyermekek átmeneti otthonának ajánlottak fel támogatásokat. Elmondta, idén a Kispesti Társaskör pályázatára hetvenöten jelentkeztek, így 75 kispesti gyerek nyaralását tudják támogatni 10-10 ezer forinttal, illetve Kőbányán is ugyanennyi gyerek táborozását támogatják. Dr. György István végül nagyon jó táborozást kívánt a gyermekeknek.

 

 

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a kormánymegbízott az adományokból fennmaradt összegből 150 ezer forintot ajánlott fel a kispesti Eszterlánc bölcsőde sószobájának kialakításához. Ezzel kiegészítették a szülők és az óvodapedagógusok felajánlásait, adományait, így év elején el is készült a gyermekek egészségét elősegítő helyiség a Kispesti Önkormányzat támogatása nélkül. A képviselő hozzátette, a rendkívül rossz helyzetben lévő Tarka-barka óvoda számára is vásárolnak játszóeszközöket a rendelkezésre álló pénzből.

 

A csoportkép elkészítése után a pénzadományt felajánló dr. György István kormánymegbízott és Dódity Gabriella egyesével adták át a gyerekeknek a 10 ezer forintot tartalmazó borítékokat, majd végül pedig közösen elénekelték a János bácsi a csatában című dalt.

 

A beadott pályázati anyagokból kiderült, hogy számos többgyermekes családnak jól jött a többszöri 10 ezer forintos adomány, hiszen egy háromgyermekes családnál már a támogatás összege teljes mértékben fedezi az egyik gyermek táborozási költségeit. A Kispesti Társaskör pályázati lehetőségének köszönhetően több tucat nehéz helyzetű család gyermekeinek nyílt lehetősége, hogy 7-12 éves gyermekeik táborba utazhassanak.

A gyerekeknek vidám és jó táborozást kíván a Kispesti Társaskör! 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.