2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.a409b9b8adf4.jpg]

Dódity Gabriellát elítélte a bíróság, a képviselő fellebbezést nyújt be

Főoldal>Közélet>Dódity Gabriellát elítélte a bíróság, a képviselő fellebbezést nyújt be
 
Írta: Szerk.
2021. február 19. 20:27
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bűnösnek mondta ki a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság Dódity Gabriellát a Lackner Csaba által indított rágalmazási perben. A kispesti Fidesz-KDNP képviselőcsoport vezetője fellebbezést nyújtott be, mivel a bíróság nem adott helyt a valóságbizonyítás iránti kérelmüknek. Dódity ügyvédje leszögezte: a bizonyításnak helye lett volna, hiszen közszereplő által közszereplőre tett kijelentések valóságtartalmának bizonyítását lehetővé kell tenni egy jogállamban.

Nem fogadja el az ítéletet és fellebbezést nyújtott be Dódity Gabriella és ügyvédje, miután a bíróság elítélte a Lackner Csaba, ex-MSZP-s képviselő által indított rágalmazási perben. Ugyan a nyilvánosságra került tivornyázós videók kapcsán országos hírnévre szert tett Lackner, azt kifogásolta a képviselőnő még 2019 tavaszán „fehér poros orrokat” és „kihúzott csíkokat” emlegetett az önkormányzati képviselővel kapcsolatban egy Facebook-kommentben. Lackner ennek alapján perelt, azt kérve a bíróságtól, hogy ítélje Dódityot 180 órányi közmunkára és kötelezze 1,5 millió forint sérelemdíj megfizetésére. A bíróság első fokon csak megrovásban részesített, a képviselőnőnek viszont csak a felmerült költségeket kell megfizetnie, harmincnégyezer forintot.

 

 

Lackner Csaba elfogadta az ítéletet, Dódity és ügyvédje fellebbezést jelentett be, mivel a bíróság nem adott helyt a valóságbizonyítás iránti kérelmüknek. Ennek annak fényében lehetne helye, hogy 2019 őszén a Hírtv számos olyan kép- és hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amelyeken Lackner fehér port rendezget csíkokba egy tányéron. Az ítélet indoklásában a bíró elmondta, hogy miért zárta ki a valóság bizonyításának lehetőségét Dódity Gabriella számára.

 

– Amennyiben vizsgáljuk az elkövetési időt és a terhelti oldalt a közérdeknek minősülő magánjelleg kapcsolatában, akkor kijelenthetjük, hogy nem a Facebook az a fórum, ahol a nyomós magánérdek vagy közérdek szerepet játszhat, ezért a bíróság a bizonyítási indítványokat elutasította – indokolta a bíró, hogy miért nem engedte a valóság bizonyítását.

 

 

– Az ítélet nem engem csapott arcul, hanem az igazságot. Aki látta és hallotta a felvételeket Lackner Csabáról, annak nincs kérdése. Úgy érzem, a társadalom igazságérzetét is arcul csapta a mai ítélet, de fellebbezünk és megyünk tovább – mondta Dódity Gabriella a tárgyalás utáni sajtótájékoztatón.

 

Bánsághy Dániel, Dódity Gabriella ügyvédje elmondta: az ítéletben sérelmezték, és a jogba vetett bizalmamat az ásta alá a leginkább, hogy a tisztelt bíróság úgy ítélte meg, hogy a valóságbizonyításnak nincsen helye.

 

- A bizonyításnak helye lett volna, hiszen közszereplő által közszereplőre tett kijelentések valóságtartalmának bizonyítását lehetővé kell tenni egy jogállamban – szögezte le az ügyvéd.

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.