2021. január 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Eddig csak látszateredményekre futotta a Momentumnak

Főoldal>Közélet>Eddig csak látszateredményekre futotta a Momentumnak
 
Írta: Szerk.
2020. március 11. 18:25
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Továbbra sem válaszolt az önkormányzat több közérdekű adatigénylésünkre, némelyikre több mint egy éve, noha október óta már van Kispestnek átláthatóságért is felelős tanácsnoka a momentumos Paróczai Anikó személyében. Úgy látszik, nem igyekszik előmozdítani, hogy az önkormányzat ténylegesen átláthatóbban működjön.

Fél év telt el az önkormányzati választás, és a kispesti baloldalt korrupciógyanúba keverő Lackner-féle botrány kirobbanása óta, de a Lackner Csaba (ex-MSZP) szövetségeseként önkormányzati képviselői mandátumot szerzett, és átláthatóságért is felelős tanácsnoknak megválasztott Paróczai Anikó (Momentum) nem sok konkrét eredményt tud felmutatni az önkormányzat átláthatóbbá tétele kapcsán. A baloldali városvezetés ugyanis több, törvényileg is kötelezően megválaszolandó közérdekű adatigénylésünkre nem adott választ, némelyikre több mint egy éve. Szerettük volna megtudni például, hogy a korrupciós botrányban érintett vállalkozó, Somogyi Lászlóné (MSZP) volt férjének érdekeltségeibe tartozó cégekkel (Compassion Kft. és Anildia Kft.) milyen tárgyú és értékű szerződéseket kötött az önkormányzat, erre a válaszra 2019 júliusa óta várunk.

 

 

Paróczai Anikó korábban kikérte magának, hogy rajta, mint átláthatósági tanácsnokon bárki számon kérje szövetségesei korrupciógyanúját, merthogy neki az a feladata, hogy a jövőre nézve átláthatóbbá tegye az önkormányzatot. Ez szemlátomást nem sikerült, lapunk számos, törvényi szabályozás szerint 15 napon belül megválaszolandó közérdekű adatigénylése hónapok óta „Régóta lejárt” besorolásban van a Momentummal egyébként szoros szakmai együttműködésben álló Átlátszó.hu által üzemeltetett honlapon. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) novemberben, a tanácsnokká választásakor kérte meg Paróczait, segítsen ennek előmozdításában. Úgy látszik, hiába kérte...

 

OLVASTA MÁR?

Takargatja a baloldal a milliárdokkal kitömött Somogyi cégeit?

 

Aztán Paróczai mégis elkezdett – eddig úgy tűnik, csak látszat módra – foglalkozni baloldali szövetségesei korrupciógyanújával, például a „Miszter Negyven Százalékként” elhíresült Kránitz Krisztián (MSZP) vezette vagyonkezelő szerződéseivel. Először azzal dicsekedett, megvizsgálja a vagyonkezelő szerződéseit, a januári testületi ülésen már azt mondta, valójában egy, csupán a szerződések tárgyait tartalmazó 3000 soros Excel-táblát nézeget. Februárban pedig arról számolt be, nem talált kivetnivalót a VAMÜSZ-szerződésekben. De ez sem lehetett neki olyan fontos, mert azt sem érte el, hogy a baloldali többség támogassa a Fidesz-KDNP javaslatát, hogy az önkormányzati szerződések értékhatár nélkül legyenek nyilvánossá téve.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.