2023. május 30., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Egyfajta kiskórház lesz a javában készülő egynapos sebészet

Főoldal>Közérdekű>Egyfajta kiskórház lesz a javában készülő egynapos sebészet
 
Írta: Szerk.
2021. szeptember 29. 10:58
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Mint arról korábban beszámoltunk, kerületünk több mint 1 milliárd forint kormányzati támogatást kapott az Egészséges Budapest Programból, ennek köszönhetően megkezdődött az egynapos sebészet kialakítása az önkormányzati fenntartású Kispesti Egészségügyi Intézetben. Dr. Kumin Marianna, az intézmény főigazgató-főorvosa szerint az egynapos sebészetek közül is kiemelkedően magas színvonalú lesz a kispesti.

Nyár eleje óta zajlik az építkezés a Kispesti Egészségügyi Intézetben, a működés mindeközben zavartalan. Ha minden jól megy, tavaszra el is készül az egynapos sebészet és megindulhatnak a műtétek.  Könnyebbség ez a kispestieknek, hiszen a kerületben nincs kórház, így hiánypótló lesz a komplexum, hiszen a kisebb műtétekért nem kell majd más kerületben lévő kórházba menni.

 

Az egynapos sebészet nem jellemzően két műtőből – egy kisebb és egy nagyobb – áll, s nemcsak méretében, hanem felszereltségében is kimagasló lesz a tervek szerint.  Egyfajta kiskorház lesz, amelyben szemészeti, laparoszkópos sebészeti, nőgyógyászati és ortopédiai műtéteket, kisebb traumatológiai beavatkozásokat és urológiai műtéteket, továbbá végbéltükrözéseket is végeznek majd a szakemberek.

 

A napokban szakmai bejárást tartott a kivitelező cég és az intézmény vezetése Dódity Gabriella Fidesz-KDNP frakcióvezető és dr. Pap Sándor választókerületi elnök részvételével. A találkozón elhangzott: a korábban megítélt közel 1 milliárd forintos támogatáshoz nagyon jól jött az a kiegészítő forrás, amelyért a kispesti Fidesz lobbizott; ennek köszönhetően több műszaki és szakmai részletet magasabb minőségben tudnak megvalósítani. A munkálatok még javában zajlanak, ha minden jól megy, jövő tavasszal már „birtokba vehetik” a kispestiek az egynapos sebészetet.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.