2019. július 18., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Egyre népszerűbb a CSOK

Főoldal>Közérdekű>Egyre népszerűbb a CSOK
 
Írta: Szerk.
2018. augusztus 09. 10:15
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tovább emelkedik 2019-ben a családi otthonteremtési kedvezményre rendelkezésre álló forrás, amellyel a kormány már 81 ezer családnak segített méltó helyet teremteni a gyermekvállaláshoz és -neveléshez.

Tovább folytatódik a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK), hiszen a 2019-es költségvetésben 242 milliárd forint áll rendelkezésre, erre a célra – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

 

Fotó: MTI/Mónus Márton (archív, illusztráció)

 

Már 81 ezer családnak, vagyis mintegy 330 ezer embernek segített a kormány a családi otthonteremtési kedvezménnyel 2015 júliusa óta – tette hozzá Novák Katalin. Az a cél is teljesült, hogy segítsék a családokat a gyermekvállalásban, hiszen 26 ezer olyan család volt, ahol újabb gyermeket vállaltak.

 

A CSOK népszerűsége azért is töretlen, mert a programot többször bővítették és egyszerűsítették az igénylést is, amelynek köszönhetően a kormány egyre több családnak tud segíteni az otthonteremtésben, tehát a gyermekvállaláshoz és –neveléshez való méltó körülmények megteremtésében. A CSOK 2015 júliusi indulása óta ez hozzávetőleg 232 milliárd forintnyi támogatást jelent.

 

Az otthonteremtési program legfontosabb eleme ugyan a csok, de kapcsolódik hozzá egy kedvezményes hitelfelvételi lehetőség, az 5 százalékos kedvezményes áfakulcs, valamint az 5 millió forintig terjedő áfa-visszaigénylés – hívta fel a figyelmet Novák Katalin, ugyanakkor január 1-je óta a harmadik, vagy további gyermek születése után a fennálló jelzáloghitelekből egy-egy millió forintot el is engednek – tette hozzá.

 

A CSOK teljesítette a további célkitűzéseket is, hiszen lendületet kapott az építőipar, azon keresztül pedig az egész gazdaság is. Egy év alatt közel harmadával növekedett az újonnan épült lakások száma, és az új lakásépítési engedélyek száma alapján arra számítanak, hogy ez a lendület a jövőben is fenn tud maradni.

 

Forrás: MTI

Főkép: Pixabay.com

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.