2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elképesztő nemtörődömség a Kossuth téri piacon

Főoldal>Közérdekű>Elképesztő nemtörődömség a Kossuth téri piacon
 
Írta: Szerk.
2019. augusztus 13. 08:50
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy az amúgy is balesetveszélyes és súlyosan elhanyagolt Kossuth téri piacon egy, a piac állapotához „méltó” eszközt biztosít a VAMÜSZ a takarítóknak: egy olyan ’70-es évekbeli szemetes kordét, amelyet már csak úgy lehet húzni, ha összefogják a kerekét árupánttal. Mindez jól szimbolizálja a szocialista polgármester, Gajda Péter és a szintén MSZP-s képviselő, VAMÜSZ-t vezető Kránitz Krisztián hozzáállását.

A Kossuth téri piacon a mai napig egy olyan szemétszállító kordét biztosít a Kránitz Krisztián (MSZP) vezette VAMÜSZ a takarítóknak, amely már az 1970-es években is szállította a szemetet, és amit azóta sem cserélt le az önkormányzat. Pedig a kerekét – hogy egyáltalán húzni lehessen – már árupánttal kell összefogni – hívta fel a figyelmünket egy felháborodott olvasónk. Pedig ez nem igényelne komoly anyagi ráfordítást, csak egy kis odafigyelést és akaratot.

 

 

Balesetveszélyes és elhanyagolt az egész piac

A Kossuth téri piac egyébként is az utóbbi években számos visszásságot és a kispesti baloldali városvezetés hanyagságát demonstráló helyszín volt: ilyen a piac régóta súlyosan elhanyagolt és balesetveszélyes állapota, amely miatt az utóbbi években több baleset is történt ott. Utóbbit követően az MSZP-s képviselő, Kránitz Krisztián vezette VAMÜSZ csak azt a balesetveszélyes lépcsőt tette rendbe, ahol a baleset történt, a többihez – amelyekből szintén kilógott a betonvas és feltöredezett – hozzá sem nyúlt.

 

Használhatatlan a méregdrága kereskedői wc

Egy 50 négyzetméteres szerkezetkész ház árából újította meg pár éve a kereskedői vizesblokkot a Kossuth téri piacon az MSZP-s képviselő, Somogyi Lászlóné férjének a cége, amelyből kettőt mostanában nem is tudtak használni a kereskedők: úgy tudjuk, hogy az egyiket kisajátította magának a piac két biztonsági őre, a másik hosszú időn keresztül indokolatlanul zárva volt. A megmaradt egy elhanyagolt mosdó jutott a piac több mint 100 férfi kereskedőjének, amelyben ráadásul egy ideje nincs világítás.

 

Évek óta küzd a jobboldal a felújításért

Hiába javasolta a Fidesz-KDNP frakció már 2015-ben, hogy az önkormányzat készítsen átfogó terveket a Dél-Pest legnagyobbjának számító piac felújításához, leszavazta a kezdeményezést a baloldali többségű képviselőtestület, majd csaknem 8 hónapig napirendre sem vették Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok a tervek elkészítését szorgalmazó előterjesztését. Azóta még csak pályázatot sem adott be a baloldali városvezetés például a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatán, amelyből sorra megújultak Budapest piacai, vagy éppen újak épültek. Mondjuk ahhoz tervek is kellettek volna. Aztán Gajda Péter elavult számokat tartalmazó értékbecsléssel rendelkező „tervekkel” próbált – politikai hatásvadászat céljából – kétmilliárd forintot „kunyerálni” a pénzügyminisztertől. Ezek után pedig – vélhetően a közelgő önkormányzati választás és a számára egyre kínosabb szituáció miatt – bejelentette: tervek készülnek a piac felújítására. Most akkor eddig voltak, vagy nem voltak tervek? Pedig a piac nyereséges is, hiába állította azt a polgármester, hogy „inkább csak viszi a pénzt”… Amikor pedig egy kispesti lakos kritizálni merte Gajda Péternek a piac lepukkant állapotát, a szocialista polgármester nemes egyszerűséggel csak annyit mondott neki: „járjon másik piacra”.

 

Komoly adósságot is felhalmozott az önkormányzat

Nemrég pedig az is kiderült, hogy a baloldali városvezetés nem csupán hagyja szétesni a piacot, még tovább növeli a piac kapcsán keletkezett kiadásokat. Egy korábbi képviselő- testületi ülésen kiderült: 20 millió forintot különítettek el Piaccsarnok társasház közös költség, késedelmi kamat és perköltség címén. Úgy tudjuk az önkormányzat csaknem 200 millió forint közös költséget nem fizetett meg a társasháznak emiatt már négy pert megnyertek az önkormányzat ellen, ebből három jogerős.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.