2023. május 29., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Emelkedik a honvédelmi dolgozók bére

Főoldal>Közérdekű>Emelkedik a honvédelmi dolgozók bére
 
Írta: Szerk.
2018. december 01. 14:59
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Január 1-től jelentősen emelik a honvédségi alkalmazottak illetményét – jelentette be a honvédelmi miniszter, aki egyébként nemrég nyújtotta be az Országgyűlésnek honvédségi törvényjavaslat-csomagját. Ebben egyebek mellett a honvédelmi vészhelyzet fogalmának bevezetése is szerepel. Az ellenzéki pártok közül csak a Jobbiknak volt fontos a honvédelmet érintő alapvető kérdésekről történő egyeztetés, ugyanis az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a DK sem vett azon részt.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter október 31-én nyújtotta be az Országgyűlésnek  honvédségi törvényjavaslat-csomagját. Ennek kulcseleme a minisztériumba integrált felsőszintű katonai, stratégiai vezetés önállósítása. A miniszternek csak irányítási jogköre lenne, meghatározná a célkitűzéseket, megteremtené a szükséges forrásokat, majd ellenőrizné a végrehajtást, a katonai vezetés pedig végrehajtaná a feladatokat. A javaslatcsomag része emellett a honvédelmi veszélyhelyzet fogalmának bevezetése, valamint a honvédelmi alkalmazottakról szóló törvény megalkotása.

Bár az ellenzéki pártok folyamatosan támadják a kormány honvédelmi erőfeszítéseit, mégsem annyira fontosak számukra a honvédelmet érintő alapvető kérdések, a Jobbikon kívül ugyanis egyetlen ellenzéki párt sem vett részt a hétpárti egyeztetésen.   

Benkő Tibor egyébként a napokban azt is bejelentette, hogy harmincöt százalékos illetményfejlesztést kapnak a honvédelmi alkalmazottak. Az érintettek január elsejétől egységesen húsz százalékkal, majd évente 5-5 százalékkal több illetményben részesülnek. Úgy fogalmazott, nemcsak a feladatellátás, hanem a katonákról való gondoskodás is fontos, és lehetőség van arra, hogy a honvédelmi alkalmazottak is többletjuttatásban részesüljenek munkájukért. 

 

Burányt megint nem érdekelte a honvédelem kérdése

 

Burány Sándor, Kispest MSZP-ből a Párbeszéd frakciójába átült országgyűlési képviselője nem először bizonyította érdektelenségét a honvédelmi kérdések kapcsán. Egyebek mellett a honvédség feladatkörének bővítését a migráció okozta válsághelyzetben sem szavazta meg korábban.   

 

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI, kormany.hu, Magyar Idők

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.