2019. április 23., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Emelkedik a honvédelmi dolgozók bére

Főoldal>Közérdekű>Emelkedik a honvédelmi dolgozók bére
 
Írta: Szerk.
2018. december 01. 14:59
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Január 1-től jelentősen emelik a honvédségi alkalmazottak illetményét – jelentette be a honvédelmi miniszter, aki egyébként nemrég nyújtotta be az Országgyűlésnek honvédségi törvényjavaslat-csomagját. Ebben egyebek mellett a honvédelmi vészhelyzet fogalmának bevezetése is szerepel. Az ellenzéki pártok közül csak a Jobbiknak volt fontos a honvédelmet érintő alapvető kérdésekről történő egyeztetés, ugyanis az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a DK sem vett azon részt.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter október 31-én nyújtotta be az Országgyűlésnek  honvédségi törvényjavaslat-csomagját. Ennek kulcseleme a minisztériumba integrált felsőszintű katonai, stratégiai vezetés önállósítása. A miniszternek csak irányítási jogköre lenne, meghatározná a célkitűzéseket, megteremtené a szükséges forrásokat, majd ellenőrizné a végrehajtást, a katonai vezetés pedig végrehajtaná a feladatokat. A javaslatcsomag része emellett a honvédelmi veszélyhelyzet fogalmának bevezetése, valamint a honvédelmi alkalmazottakról szóló törvény megalkotása.

Bár az ellenzéki pártok folyamatosan támadják a kormány honvédelmi erőfeszítéseit, mégsem annyira fontosak számukra a honvédelmet érintő alapvető kérdések, a Jobbikon kívül ugyanis egyetlen ellenzéki párt sem vett részt a hétpárti egyeztetésen.   

Benkő Tibor egyébként a napokban azt is bejelentette, hogy harmincöt százalékos illetményfejlesztést kapnak a honvédelmi alkalmazottak. Az érintettek január elsejétől egységesen húsz százalékkal, majd évente 5-5 százalékkal több illetményben részesülnek. Úgy fogalmazott, nemcsak a feladatellátás, hanem a katonákról való gondoskodás is fontos, és lehetőség van arra, hogy a honvédelmi alkalmazottak is többletjuttatásban részesüljenek munkájukért. 

 

Burányt megint nem érdekelte a honvédelem kérdése

 

Burány Sándor, Kispest MSZP-ből a Párbeszéd frakciójába átült országgyűlési képviselője nem először bizonyította érdektelenségét a honvédelmi kérdések kapcsán. Egyebek mellett a honvédség feladatkörének bővítését a migráció okozta válsághelyzetben sem szavazta meg korábban.   

 

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI, kormany.hu, Magyar Idők

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.