2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Épül a Vasút utca

Főoldal>Közérdekű>Épül a Vasút utca
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 05. 15:55
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hamarosan aszfaltburkolaton közlekedhetnek a Vasút utcában az autósok, és megújult járdán a gyalogosok, mivel a kormány közel 56 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette Kispestet.

Aszfaltburkolatot kap Kispest utolsó földútja, a Vasút utca, miután a polgári kormány közel 56 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette Kispestet a Budapesti Útépítési Program keretében. E program célja, hogy 2022-ig minden budapesti és agglomerációs belterületi földút szilárd útburkolatot kapjon.

 

A tervek szerint őszre befejeződő munkálatok – amelyek jelenleg is zajlanak – részét képezi a járda és a közvilágítást megújítása, valamint a csapadékvíz elvezetési rendszer kiépítése is.

 

– A kormány támogatásával megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően végre rendezett körülmények között közlekedhetnek az utcában az autósok, gyalogosok is, és a környéken élőket sem zavarja többé a felverődő por, vagy az esős időben sarassá, dagonyássá váló útszakasz – mondta lapunkna Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP), a 4. számú egyéni választókerület képviselőjelöltje, aki az utóbbi években többször is kezdeményezte, hogy a baloldali vezetésű önkormányzat végre tegye rendbe az utcát.

 

A kormány és a főváros is támogatja Kispestet

Az utóbbi években közel 5 milliárd forintos fejlesztési forrással támogatta Kispestet a kormány, vagy a főváros. Ezek közé tartozik például az Eötvös utcai KRESZ-park, amely a fővárostól nyert 100 millió forint forrásnak köszönhetően újul meg, épp úgy, mint a 110 millió forintos, szintén fővárosi támogatásból megújuló wekerlei kispiac. A kormány pedig 10 millió forinttal támogatta a KÖKI melletti Kúttói erdő sport- és szabadidőparkká alakítását, de a Csokonai utcában kiépült sportpark is a 18 millió forintos kizárólag kormányzati forrásból jött létre. Emellett 52 millió forintos kormányzati támogatással újul meg a Gyöngykagyló Óvoda, és 30 milliós, szintén kormányzati forrásból újult meg tavaly a Szivárvány Óvoda.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.