2019. szeptember 20., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Épül a Vasút utca

Főoldal>Közérdekű>Épül a Vasút utca
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 05. 15:55
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hamarosan aszfaltburkolaton közlekedhetnek a Vasút utcában az autósok, és megújult járdán a gyalogosok, mivel a kormány közel 56 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette Kispestet.

Aszfaltburkolatot kap Kispest utolsó földútja, a Vasút utca, miután a polgári kormány közel 56 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette Kispestet a Budapesti Útépítési Program keretében. E program célja, hogy 2022-ig minden budapesti és agglomerációs belterületi földút szilárd útburkolatot kapjon.

 

A tervek szerint őszre befejeződő munkálatok – amelyek jelenleg is zajlanak – részét képezi a járda és a közvilágítást megújítása, valamint a csapadékvíz elvezetési rendszer kiépítése is.

 

– A kormány támogatásával megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően végre rendezett körülmények között közlekedhetnek az utcában az autósok, gyalogosok is, és a környéken élőket sem zavarja többé a felverődő por, vagy az esős időben sarassá, dagonyássá váló útszakasz – mondta lapunkna Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP), a 4. számú egyéni választókerület képviselőjelöltje, aki az utóbbi években többször is kezdeményezte, hogy a baloldali vezetésű önkormányzat végre tegye rendbe az utcát.

 

A kormány és a főváros is támogatja Kispestet

Az utóbbi években közel 5 milliárd forintos fejlesztési forrással támogatta Kispestet a kormány, vagy a főváros. Ezek közé tartozik például az Eötvös utcai KRESZ-park, amely a fővárostól nyert 100 millió forint forrásnak köszönhetően újul meg, épp úgy, mint a 110 millió forintos, szintén fővárosi támogatásból megújuló wekerlei kispiac. A kormány pedig 10 millió forinttal támogatta a KÖKI melletti Kúttói erdő sport- és szabadidőparkká alakítását, de a Csokonai utcában kiépült sportpark is a 18 millió forintos kizárólag kormányzati forrásból jött létre. Emellett 52 millió forintos kormányzati támogatással újul meg a Gyöngykagyló Óvoda, és 30 milliós, szintén kormányzati forrásból újult meg tavaly a Szivárvány Óvoda.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.