2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Erdőtakarítás lesz a Vak Bottyán utcai kiserdőben

Főoldal>Közérdekű>Erdőtakarítás lesz a Vak Bottyán utcai kiserdőben
 
Írta: Pászti András
2013. április 15. 09:30
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Önkéntes takarítási akció lesz szombat délután a Föld Napja alkalmából a Vak Bottyán utca melletti kiserdő egy szakaszán. Vidra Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésére a XIX. kerületi önkormányzat és a Környezetvédelmi Bizottság támogatásával egyéni aktivisták, lakóközösségek, civil szervezetek, iskolák bevonásával tehetünk környezetünkért a hulladékgyűjtési akció keretében.

 

A Föld Napjának alapgondolata az Egyesült Államokban élő egyetemi hallgató, Dennis Hayes ötlete volt. Az első ünnepre 1970. április 22-én került sor, amelyen mintegy 25 millió amerikai vett részt, hogy felhívja a figyelmet bolygónk környezetei állapotára. A második Föld Napja húsz évvel később került csak megrendezésre. Magyarországon azóta minden évben, április 22-én megrendezésre kerül és rendszerint az iskolák, civil szervezetek és a lakosság bevonásával egy-egy elhanyagoltabb terület rendbetétele történik meg az ott található szemét összegyűjtésével, növényültetéssel, stb..

 

E neves napra tekintettel, a XIX. kerületi önkormányzat és a Környezetvédelmi Bizottság támogatásával, Vidra Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésére 2013. április 20-án, szombaton egyéni aktivisták, lakóközösségek, civil szervezetek, iskolák bevonásával hulladékgyűjtési akcióval kívánnak tenni környezetért a szervezők, akik a programra minden kedves, a környezetéért tenni akaró résztvevőt szeretettel várnak. 

 

 

Kerületünkben az alábbi terület kitisztítását tűzték ki célul:

 

XIX. ker., Vak B. u.-i kiserdőnek a Szabó E. u.-Víztorony u. közötti szakasza (teljes szélességében). 

 

Gyülekezés ideje: 2013. április 20. szombat, de. 10.00-kor.

 

Gyülekezési pont:Vak B. u.-Simonyi Zs. u. sarok, erdő melletti parkoló.

 

A takarításhoz szükséges eszközökről (kesztyűk, zsákok, gereblye, stb.) a Kispesti Önkormányzat, illetve az összegyűjtött hulladék elszállításáról a Pilisi Parkerdőgazdaság Zrt. gondoskodnak.

 

 

Hulladékgyűjtő pontok:

- Vak B. u.-Szabó E. u.-Névtelen u. sarok, parkoló széle;

- Vak B. u. a Simonyi Zs. u. sarokkal szemben, erdő széle;

- Vak B. u. 96.-95.-el szemben, erdő széle;

-Vak B. u.-Víztorony u. sarok, erdő széle.

 

 

Amennyiben szeretnének csatlakozni, részt venni az akcióban, az alábbi elérhetőségek egyikén lehet jelentkezni: Zöldprogram Iroda, Csernai Tímea, e-mail: csernaitimea@hivatal.kispest.hu, tel.: 34-74-528 vagy a zoldprogram@kispest.hu e-mail címen.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.