2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Farsangot ünnepelt a kispesti polgári oldal

Főoldal>Közülünk>Farsangot ünnepelt a kispesti polgári oldal
 
Írta: Szerk.
2020. február 26. 13:57
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ötödik alkalommal rendezte meg farsangi ünnepségét a Kispesti Társaskör Egyesület a KMO-ban, ahol a kispesti polgári oldal tagjai idén is megtöltötték a nagytermet. A már hagyománnyá váló mulatságon idén is színvonalas műsorok, finom vacsora és értékes tombolanyeremények várták a résztvevőket.

Jó hangulatban telt a kispesti polgári oldal hagyományos farsangi mulatsága, ahol a résztvevők ezúttal  is felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak a színvonalas műsoroknak, értékes tombolanyereményeknek és a közösen eltöltött időnek köszönhetően. A Kispesti Társaskör Egyesület idén ötödik alkalommal szervezte meg a farsangi ünnepet a KMO Művelődési Központban.

 

 

 

A minőségi műsorról idén a Kispesten 2005 óta működő, modern táncokat, az úgynevezett „urban style”-t bemutató Etude Dance Studio szolgáltatta, amelynek növendékei már számos országos- és világbajnoki címmel rendelkeznek. Műsorukkal a telefon és a közösségi média túlzott használatára, de a tánc fontosságára is igyekeznek felhívni a figyelmet.

 

 

Színpadra lépett a székelyföldi Jobbágytelekről elszármazott hagyományőrző Szépszivárvány Táncegyüttes is, a „Jobbágytelki Fonó” című előadásukban a farsangra készülődés, a fonóba összegyűlő, szalmából közösen kalapot, recét és csipkét kötő asszonyok hangulatát elevenítették meg.  

 

– Nagyon fontosnak tartom azt az erőt, amellyel a megemlékezések, különböző események mellett az ehhez hasonló események, közös mulatságok is közösségbe kovácsolják az egyes embereket, a kispesti polgári oldal szimpatizánsait – mondta lapunknak Dódity Gabriella, önkormányzati képviselő, a Kispesti Társaskör Egyesület elnöke. – Külön öröm, hogy évről évre meg tudjuk tölteni Kispest legnagyobb rendezvénytermét, de sokan összegyűlünk a megemlékezéseinken, például amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegve közösen elszavaljuk a Nemzeti dalt a kispesti Kossuth szobornál, de rengeteg jó szándékú kispesti megmozdul az olyan jótékonysági kezdeményezések során is, mint a már szintén hagyományos ajándékgyűjtési akció, amikor a nehéz helyzetbe került családok és gyermekek ünnepét tudjuk közösen széppé varázsolni – tette hozzá.

 

A fényképre kattintva megtekintheti galériánkat.

 

 

Az este a vacsorát, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselő, a kispesti Fidesz és KDNP által felajánlott értékes tombolanyeremények kisorsolását követő kötetlen beszélgetésekkel ért véget.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.