2021. február 26., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Folytatódik a családokat és a nemzetet támogató kormányzás

Főoldal>Közérdekű>Folytatódik a családokat és a nemzetet támogató kormányzás
 
Írta: Szerk.
2018. április 13. 11:09
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jelentős változásokkal, módosításokkal és részben új struktúrával alakítja meg új, sorrendben negyedik kormányát Orbán Viktor miniszterelnök. A részletek még nem ismertek, de az már biztos: folytatódik a nemzetnek és a családoknak kedvező kormányzás.

Mivel minden miniszter, államtitkár munkája véget ért, ebből fakadóan jelentős változások, módosítások várhatóak,  nagyrészt új emberekkel, részben új struktúrákkal.

 

Az Orbán Viktor kormányfő által említett demográfiai fókuszú kormányzás a nemzetnek és a családoknak kedvező intézkedéseket jelenti. Az elmúlt 8 évben is minden politikai cselekedetük mögött megtalálható volt ez a két alapelv. Gondoljunk csak a nemzetben való gondolkodásra, amelynek nyomán a határon túli magyarokra is odafigyeltek. Míg a családokat többek között adópolitikai, otthonteremtési és a gyermekekről szóló döntésekkel igyekeztek segíteni.

 

A miniszterelnök által még korábban felvázolt négy alapelv egyike a versenyképesség. Az, hogy a magyar - elsősorban kis- és közepes vállalkozásokat - versenyképessé kell tenni, a második a munka alapú társadalom, hogy minden magyar embernek legyen munkája, a harmadik szempont a demográfia, és a negyedik pedig az identitás erősítése.

 

A miniszterelnök értékelése szerint a magyarok kijelölték a legfontosabb témákat, így a bevándorlás és a nemzeti szuverenitás kérdését, és úgy határoztak, csak ők dönthetik el, kikkel kívánnak együtt élni Magyarországon. Négy évvel ezelőtt még nem volt migráció, és nem akartak sokan európai egyesült államokat a nemzetek Európája helyett. Ma viszont ezek jelen vannak a mindennapjainkban.

Ezért a kormány rendben befejezi az eddigi munkáját. A miniszterelnök pedig megkéri a kabinet tagjait: készítsék el az elmúlt időszak lezárását és az átadás-átvétel dokumentációit. A kormányalakítási tárgyalások 3-4 hétig tarthatnak.

 

Orbán Viktor a leendő gazdaságpolitikát úgy jellemezte, hogy a Matolcsy-féle közgazdasági iskolához tartozik, amelynek egyik alaptétele, hogy a pénzügyeknek rendben kell lenniük, ezért arra lehet számítani, hogy az államadósság csökken. "Ha nem akarunk migrációt - és az emberek úgy döntöttek, hogy ők akarják eldönteni, kivel élnek együtt -, akkor nekünk azt is meg kell mondanunk, hogyan kezeljük a népesedés kérdését" - mutatott rá a miniszterelnök, hogy egy még erőteljesebb, még határozottabb családközpontú politikát tart szükségesnek.

 

A miniszterelnök már dolgozik az új kormánystruktúrán és feladatmegosztáson, amelyhez a kormánypártok elnökségétől megkapta a felhatalmazást, és amelyet a parlament elé terjeszt majd annak megalakulása után.

 

A hét végére szervezett ellenzéki tüntetésről pedig Orbán Viktor azt mondta, hogy „az emberek döntöttek, és ennyi”.

 

(Forrás: MTI)

(Főfotó: Koszticsák Szilárd)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.