2019. január 23., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Folytatódik a családokat és a nemzetet támogató kormányzás

Főoldal>Közérdekű>Folytatódik a családokat és a nemzetet támogató kormányzás
 
Írta: Szerk.
2018. április 13. 11:09
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jelentős változásokkal, módosításokkal és részben új struktúrával alakítja meg új, sorrendben negyedik kormányát Orbán Viktor miniszterelnök. A részletek még nem ismertek, de az már biztos: folytatódik a nemzetnek és a családoknak kedvező kormányzás.

Mivel minden miniszter, államtitkár munkája véget ért, ebből fakadóan jelentős változások, módosítások várhatóak,  nagyrészt új emberekkel, részben új struktúrákkal.

 

Az Orbán Viktor kormányfő által említett demográfiai fókuszú kormányzás a nemzetnek és a családoknak kedvező intézkedéseket jelenti. Az elmúlt 8 évben is minden politikai cselekedetük mögött megtalálható volt ez a két alapelv. Gondoljunk csak a nemzetben való gondolkodásra, amelynek nyomán a határon túli magyarokra is odafigyeltek. Míg a családokat többek között adópolitikai, otthonteremtési és a gyermekekről szóló döntésekkel igyekeztek segíteni.

 

A miniszterelnök által még korábban felvázolt négy alapelv egyike a versenyképesség. Az, hogy a magyar - elsősorban kis- és közepes vállalkozásokat - versenyképessé kell tenni, a második a munka alapú társadalom, hogy minden magyar embernek legyen munkája, a harmadik szempont a demográfia, és a negyedik pedig az identitás erősítése.

 

A miniszterelnök értékelése szerint a magyarok kijelölték a legfontosabb témákat, így a bevándorlás és a nemzeti szuverenitás kérdését, és úgy határoztak, csak ők dönthetik el, kikkel kívánnak együtt élni Magyarországon. Négy évvel ezelőtt még nem volt migráció, és nem akartak sokan európai egyesült államokat a nemzetek Európája helyett. Ma viszont ezek jelen vannak a mindennapjainkban.

Ezért a kormány rendben befejezi az eddigi munkáját. A miniszterelnök pedig megkéri a kabinet tagjait: készítsék el az elmúlt időszak lezárását és az átadás-átvétel dokumentációit. A kormányalakítási tárgyalások 3-4 hétig tarthatnak.

 

Orbán Viktor a leendő gazdaságpolitikát úgy jellemezte, hogy a Matolcsy-féle közgazdasági iskolához tartozik, amelynek egyik alaptétele, hogy a pénzügyeknek rendben kell lenniük, ezért arra lehet számítani, hogy az államadósság csökken. "Ha nem akarunk migrációt - és az emberek úgy döntöttek, hogy ők akarják eldönteni, kivel élnek együtt -, akkor nekünk azt is meg kell mondanunk, hogyan kezeljük a népesedés kérdését" - mutatott rá a miniszterelnök, hogy egy még erőteljesebb, még határozottabb családközpontú politikát tart szükségesnek.

 

A miniszterelnök már dolgozik az új kormánystruktúrán és feladatmegosztáson, amelyhez a kormánypártok elnökségétől megkapta a felhatalmazást, és amelyet a parlament elé terjeszt majd annak megalakulása után.

 

A hét végére szervezett ellenzéki tüntetésről pedig Orbán Viktor azt mondta, hogy „az emberek döntöttek, és ennyi”.

 

(Forrás: MTI)

(Főfotó: Koszticsák Szilárd)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.