2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fontos közterületi fejlesztések a lakótelepen

Főoldal>Közülünk>Fontos közterületi fejlesztések a lakótelepen
 
Írta: Szerk.
2019. január 07. 11:53
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Fővárosi Önkormányzat újabb 100 millió forintos támogatásának köszönhetően hamarosan megújul az Eötvös utcai, egykori KRESZ-park, amelyhez az önkormányzat kikéri a lakók véleményét is. Hamarosan újabb lakossági fórumok várhatóak, miután a Fidesz-KDNP frakció kezdeményezésére több lakótelepi kis park megújításának tervei is hamarosan elkészülnek. Jó hír, hogy idén kormányzati forrásból elkészülhet a Csokonai utcában a sport-és szabadidőpark is.

Újabb száz millió forintot nyert Kispest a Fővárosi Önkormányzattól a TÉR_KÖZ pályázaton, ezúttal az Eötvös utcai volt KRESZ-park megújítására. A végleges tervek kialakításánál a lakók is elmondhatják a véleményüket, a munkák várhatóan még idén megkezdődnek.

Mint ismeretes, a lakótelepi kis parkok rendbetételét a Fidesz-KDNP frakció vetette fel, miután felmérték a területeket. Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok előterjesztésében öt lakótelepi helyszín megújítására tett javaslatot. 

 

A Klapka és Irányi utcák közötti rész már elkészült, Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdeményezésére további négy lakótelepi helyszínre készülnek a tervek

 

- A Klapka és Irányi utcák tízemeletes házai közötti terület már megújult, a József Attila utca 7l-73. számú ház mögötti, az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletes házai közötti, a Széchenyi és Toldy utcai tízemeletes házak közötti és a Széchenyi utcai zöldsávon az óvoda és bölcsőde mögötti területek tervei pedig most készülnek, amelyeket szintén lakossági fórumon véleményezhetnek az ott élők – tudtuk meg Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnoktól. A képviselő elmondta: fontosnak tartja, hogy ne csupán a központi, frekventált területek legyenek felújítva, mint például a központi játszótér, vagy a Kós Károly tér. Mint mondta, számára elfogadhatatlan, hogy kies, poros területek, széttöredezett pad-és betonasztal maradványok tarkítják a lakótelepet. Valamennyi, javaslatában szereplő lakótelepi rész kapcsán kikérte az ott élők véleményét, így tett a volt KRESZ-park kapcsán is. A lakók visszajelzései is megerősítették, érdemes volna pihenőparkká alakítani. Sokan jelezték, hogy a területen problémát okoz a kutyaürülék, ezért jó lenne egy körbekerített kutyafuttató is a területre. A lakossági fórum után véglegesítik a terveket, a terület pedig a fővárosi támogatásnak köszönhetően várhatóan még idén megújul. A képviselőtől azt is megtudtuk: a Csokonai utcában várhatóan még idén kialakítják a kormányzati programban szereplő sport-és szabadidőparkot, amelyet teljes egészében kormányzati támogatásból építenek ki.

 

2019. január 10-én az Eötvös Iskolába (XIX. Eötvös utca 13.) várják a kispestieket, ahol bemutatják az Eötvös utcai, régi KRESZ-park terveit.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.