2024. június 24., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fővárosi forrásból újult meg az Ady Endre úti sínpálya

Főoldal>Közérdekű>Fővárosi forrásból újult meg az Ady Endre úti sínpálya
 
Írta: Szerk.
2017. július 04. 08:48
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nemrégiben átadták a felújított sínpálya egy szakaszát az Ady Endre úton, amely a Fővárosi Önkormányzat beruházásában készült el. A hírek szerint jövőre a teljes vonal felújítására is sor kerülhet.

Újabb szakaszon cserélték ki a 42-es villamos sínpályáját, ezúttal a Hunyadi és a Kossuth Lajos utcák közötti szakaszon. A felújításnak köszönhetően teljesen megújultak ugyan a vágányok, de ezen a szakaszon az Ady Endre út burkolatának felújítására még várni kell. Emlékezetes, a Határ út és Rákóczi utca szakaszának felújítását az előző ciklusban végezte el a főváros, dr. György István akkori főpolgármester-helyettessége idején.

– Az Ady Endre út, mint Kispest egyik főútjának felújítása időszerű, hiszen utoljára a kilencvenes évek végén végeztek itt átfogó, a teljes szakaszra kiterjedő felújítást – mondta lapunknak Budapest kormánymegbízottja. Dr. György István 2014-ben – akkor még főpolgármester-helyettesként – kezdeményezte, hogy a Fővárosi Önkormányzat kezdje meg az Ady Endre út teljeskörű felújítását a Határ út és a Rákóczi utca közötti 1,1 kilométeres szakaszon. Akkor az útburkolat mellett felújították a járdákat, a villamospályát és megállókat is, kialakítottak kerékpársávokat és a gyalogátkelőhelyeknél középszigeteket sorolta az akkor megvalósult fejlesztéseket a kormánymegbízott.

A Fővárosi Önkormányzat idén tavasz végén folytatta a 42-es villamos korábbi években megkezdett sínpályájának a cseréjét, jövőre pedig már a teljes vonal megújításának befejezésére is sor kerülhet. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.