2019. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gábor Ilona is Kispest Díszpolgára lett

Főoldal>Közülünk>Gábor Ilona is Kispest Díszpolgára lett
 
Írta: Szerk.
2018. augusztus 01. 12:33
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több mint 20 éve segiti, szervezi, és kiséri figyelemmel a kerületi díszpolgári címek átadását Gábor Ilona, az ünnepélyes díjátadónak otthont adó KMO igazgatója, aki idén maga is megkaphatta az elismerő címet.

 – Bár én vettem át a díjat, én tartom a kezemben, azt gondolom, hogy ez nem csupán az én érdemem. Ez az elismerés a KMO csapatának, és bízom abban, hogy a közművelődési szakmának is szól. Ha jól tudom, a közművelődés területén országos szinten eddig talán egy kolléga részesült diszpolgári elismerésben – mondta el lapunknak Gábor Ilona (képünkön a másik két kitüntetettel, Fóris Kálmán Gulág-túlélővel és Zupkó Gábor Kispest korábbi polgármesterével), aki hozzátette: álmában sem gondolta volna, hogy egyszer majd ő is átveheti a gyűrűt és az oklevelet. Az elmúlt években a „jó gazda szemével” figyelte a díjátadókat, soha nem ült a sorok között, arra felügyelt, hogy minden rendben legyen az ünnepi testületi ülésen. – Annyira hihetetlennek tűnt, kellett egy kis idő, mire helyén tudtam kezelni. Végtelen megtiszteltetés számomra.

Gábor Ilona a családjával 1987-ben költözött Csepel és Pesterzsébet után Kispestre. Az  újságban találta a KMO igazgatói posztjára szóló hirdetést, melyet sikeresen elnyert, 29 éve vezeti a Művelődési Házat. Az elmúlt évtizedekben nagyon sok gyermek cseperedett fel a ház programjain. Sokan közülük oktatóként tértek vissza hozzájuk. Rengeteg embert megismertem ezalatt a nagyon hosszú idő alatt. Nem csak  Kispestről és Dél-Pestről, hanem a metrónak köszönhetően Óbudáról, Újbudáról és Újpestről is vannak vendégeink. A 95 éves ünnepi programunkat is nagyon szerették a látogatók. Nekünk az az elismerés, hogy az emberek terveznek velünk, és a szabadidejüket velünk töltik.

S hogy mit szeret Kispestben a KMO igazgatója? A kisvárosi attitűdjét. Ahogy fogalmazott, város a városban.

– Magunk között csak Kispest Városnak hívjuk. Mi úgy szoktuk mondani, hogy bemegyünk a városba, ha valamit el kell intézni más kerületekben – tette hozzá Ica, aki szeretné, ha a KMO 2019-ben elnyerné a Minősitett Közművelődési Intézmény díját, amelyre az előpályázatot már beadták. – Szeretnénk, ha országos szinten is elismernék a KMO  minőségi kultúra-közvetítő munkáját.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.