2019. január 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gaudi-Nagy Tamás: A Jobbik politikája vállalhatatlan

Főoldal>Közélet>Gaudi-Nagy Tamás: A Jobbik politikája vállalhatatlan
 
Írta: Szerk.
2018. január 18. 14:40
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kiábrándult a Jobbikból a kispesti Gaudi-Nagy Tamás, a párt volt országgyűlési képviselője, aki nemrég arról nyilatkozott a sajtóban, hogy vele együtt több százezernyi tisztességes magyar ember is csalódott a pártban. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője szerint az egyre inkább a balliberális táborhoz húzó párt politikája immár vállalhatatlan: az euro mielőbbi bevezetésének minapi szorgalmazása pedig már felér a hazaárulással.

A Wekerlén lakó dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd szerint a radikális párt néppártosodása 2013-ban kezdődött, és mára vállalhatatlan az az irány, amelyet a Jobbik képvisel. Gaudi-Nagy a Magyar Időknek adott interjújában arról is beszélt, hogy Vona Gábor megtévesztette a választóit, mert nem azt a politikát és értékrendet követi, amire tőlük felhatalmazást kapott.

-         Semmiképpen nem azt az értékrendet vállaló politikát követi, amire felhatalmazást kapott. Lehet Machiavelli útját követni, hogy szent cél a hatalom megszerzése, de ennek az az ára, hogy teljes a hitel- és a bizalomvesztés, teljes az értékek elengedése, feladása, és olyan jellegű a mozgás a politikai palettán, ami tűz és víz viszonyban áll a nemzeti radikális közösséggel. Ez vállalhatatlan irány, az euro mielőbbi bevezetésének minapi szorgalmazása pedig véleményem szerint már felér a hazaárulással – fogalmazott Gaudi-Nagy.

A jogvédő-ügyvéd a pártnak tagja nem volt, de Vona Gábor felkérésére vállalta a képviselőséget, illetve 2010-ban az igazságügyiminiszter-jelöltje volt a Jobbiknak. 2010–2014 között az országgyűlési képviselőcsoportjuk legaktívabb tagja volt. Szerinte a Jobbik lejtmenete két időszakra osztható: az egyik a néppárti irány, amely racionális ötletnek tűnt, hogy nagyobb választói kört szólítsanak meg. A helyzet azonban drasztikusan megváltozott, amikor Simicska Lajos az ominózus G-nap után úgy tűnik, mintegy kis gömböcként lenyelte  a Jobbikot.  Ez pedig már nem a néppártosodás része Gaudi szerint, ahogy az sem, hogy Medgyessy Pétertől és Magyar Györgytől kezdve Heller Ágnesen át a balliberális véleményosztók jelentős része már a Jobbikkal való szövetkezés szükségességéről beszél. Ez mindenképpen gyanús és aggályt keltő egy hazafias gondolkodású ember számára. Ahogy az olimpiagyilkos Momentummal, és a Ron Werber tanácsaira építő LMP-vel kilátásba helyezett együttműködés, közös tüntetés is.

-         Most már mindenkit "szeretnek", baloldalit, homoszexuálist – mondta Gaudi-Nagy utalva arra, hogy a Jobbik vezetése feladta az önrendelkezését, és politikai és gazdasági megállapodást köthetett Simicska Lajossal. A volt képviselő emlékeztetett: öt éve még Vonáék kezdeményeztek vizsgálatot Simicska oligarchatevékenysége miatt, és ezért a kormányt is bírálták. A Jobbik hitelvesztése egyebek mellett ennek is köszönhető, elfogytak a támogatók, a korábbi, százezres nagyságrendű nézettséget hozó pártrendezvényekre manapság már csak néhány százan kíváncsiak. - Jelenleg gyengébben áll a párt, mint 2010-ben – tette hozzá. 

 

Fotó: Magyar Idők/Havran Zoltán

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.