2020. július 08., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gyermekbántalmazó jelölt mögé állt a baloldal

Főoldal>Közélet>Gyermekbántalmazó jelölt mögé állt a baloldal
 
Írta: Szerk.
2018. október 02. 11:50
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
„Ő a legalkalmasabb jelölt” – mondta Burány Sándor, Kispest és Kőbánya párbeszédes országgyűlési képviselője a múlt vasárnapra kiírt kőbányai időközi képviselőválasztáson induló momentumos Kovács Róbertről, akit néhány éve gyermekbántalmazás miatt pártfogó felügyelet alá vontak.

Gyermekbántalmazó jelölt mögé állt be a teljes baloldali ellenzék a szeptember 30-ra kiírt kőbányai időközi önkormányzati képviselő-választáson.

 

Kovács Róbertet, a Momentum jelöltjét – a Magyar Idők információi szerint – néhány éve pártfogó felügyelet alá helyezték, mert egy hegyes bottal sérülést okozott egy akkor 13 éves gyermek kezén.

 

A sértett édesanyja úgy fogalmazott a lapnak: fia és egy barátja a házuk előtti játszótéren dobáltak célba, amikor Kovács, arra hivatkozva, hogy a gyerekek káromkodtak, elkezdte üldözni a fiúkat.

 

Amint utolérte egyiküket, rávágott a bottal, aztán a másik tizenéves után dobta az, amely belefúródott a gyermek kezébe és egy több centis darab bele is tört.

 

Burány Sándor (MSZP párttag, de a Párbeszéd frakciójának tagja), Kispest és Kőbánya országgyűlési képviselője a Magyar Idők kérdésére közölte: ellenzéki országgyűlési képviselőként személy szerint támogatja Kovács Róbert megválasztását. – Úgy tapasztalom, hogy ő a legalkalmasabb és messze a legaktívabb jelölt, ha Kőbánya problémáinak megoldásáról van szó – fogalmazott.

 

Részletek az ügyészségi határozatból

  • „a Be. 225. § (1) bekezdése alapján (...) elrendelem Kovács Róbert pártfogó felügyeletét.”
  • „A rendelkezésre álló adatok szerint a 13 éves (...) és a 13 éves (...) sértettek 2013. augusztus 13-án 20 óra körüli időben a Budapest, X. kerület Juhar utca 39. szám alatti játszótéren botokat dobálva játszottak. Kovács Róbert gyanúsított hirtelen kiugrott egy bokorból, trágár szavakkal illette a két játszó gyermeket, és elzavarta őket a játszótérről.

    Ettől a két gyerek megijedt, eldobták a náluk lévő botokat és elszaladtak. A gyanúsított felkapta az egyik eldobott botot - melynek vége hegyesre volt hegyezve - és azzal egy alkalommal (...) combjára ütött, majd a botot (...) után dobta. Az épp a kerítésen átmászni igyekvő (...)-t az utána dobott bot a jobb kezén találta el, és annak hegyes vége belefúródott a hüvelykujja külső oldalába. A bántalmazás következtében mindkét sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.”
  • „A leírt tényállás alkalmas a Btk. 339. § (1) bekezdésébe ütköző vétségének (...) megállapítására.”

 

Kovács magyarázata

„Pitiáner ügy” – írta közösségi oldalán az ellenzéki képviselőjelölt, aki szerint az egész ügy csak a „kormánypárti propagandamédiában megjelent rágalmazás”. Kovács Róbert szerint egy lepusztult területen játszottak a „zavart viselkedésű kamaszgyerekek”, amit példaként hozott fel a Kőbányán sok évre visszatekintő „drogproblémára”. Tehát miután „fél órán át hallgatta a cirkuszt” Kovács, odament és „mi tagadás – erélyes hangon, indulatosan” elzavarta a gyerekeket, akik közül az egyik „a kerítésen való átmászás közben felsértette az ujját”.

 


Kőbánya 6. számú választókerületében azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi képviselő, a fideszes Gazdag Ferenc lemondott mandátumáról. A megüresedő képviselői helyet a Fidesz-KDNP jelöltje, Szilágyi-Sándor András (488 szavazat, 53,51%) nyerte, a momentumos Kovács Róberttel (406 szavazat, 44,52%) és a munkáspárti Fléger István Tamással (18 szavazat, 1,97%) szemben.

 

Forrás: Magyar Idők, Facebook, valasztas.hu

Főkép: Facebook (szerk.)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.