2019. december 14., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hamarosan átadják a megújult Jézus Szíve Plébániát

Főoldal>Közélet>Hamarosan átadják a megújult Jézus Szíve Plébániát
 
Írta: Szerk.
2015. július 01. 13:55
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A megkezdődött az átadása a Kispesti Jézus Szíve Plébánia környezetrendezésének, ami a Fővárosi Önkormányzat TÉR-KÖZ pályázatán a helyi önkormányzattal közösen nyert 19,7 millió forintból és a hozzáadott önkormányzati önrészből valósulhatott meg.

A hívek a műszaki átadás után a korábbi megszokott módon juthatnak be a templomba és a plébániai irodába, valamint a közösségi házba.

 

–A templom főbejáratához egy új széles lépcső vezet. Az oldalbejárat akadálymentesítése is megtörtént, így a mozgásukban korlátozottak, és babakocsisok is kényelmesen juthatnak be a templomba. Az altemplom egy új széles kapun keresztül egy meghitt előkertből közelíthető meg, továbbá megújult a kis tér és a közösségi ház előtti burkolat, növényzet. Öröm nézni a kulturált, biztonságos környezetet, amit mostantól újra használhatunk. Köszönjük 75 éves templomunk szép jubileumi ajándékát mindenkinek, aki a projekt megvalósulásában részt vett – mondta el lapunknak Molnár András a plébánia egyháztanácsának tagja.

 

 –Gajda Péter polgármester azt javasolta, az önkormányzat mondjon le a fejlesztési forrásról, és ne újuljon meg a templom környezete. Képviselőtársaimmal együtt sokat küzdöttünk a plébánia környezetének rendbetételéért, szerencsére sikerrel jártunk, és Kispest nem mondott le a fővárostól kapott forrásról, így megszépülhet a környezet –tette hozzá Szathury Kolos. Számomra külön öröm a felújítás, hiszen itt lettem elsőáldozó és a családom azok között az adományozók között van, akiknek köszönhetően felépülhetett ez a templom – emlékezett a Fidesz-KDNP-s képviselő. 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.