2021. október 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hamarosan átadják a megújult Jézus Szíve Plébániát

Főoldal>Közélet>Hamarosan átadják a megújult Jézus Szíve Plébániát
 
Írta: Szerk.
2015. július 01. 13:55
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A megkezdődött az átadása a Kispesti Jézus Szíve Plébánia környezetrendezésének, ami a Fővárosi Önkormányzat TÉR-KÖZ pályázatán a helyi önkormányzattal közösen nyert 19,7 millió forintból és a hozzáadott önkormányzati önrészből valósulhatott meg.

A hívek a műszaki átadás után a korábbi megszokott módon juthatnak be a templomba és a plébániai irodába, valamint a közösségi házba.

 

–A templom főbejáratához egy új széles lépcső vezet. Az oldalbejárat akadálymentesítése is megtörtént, így a mozgásukban korlátozottak, és babakocsisok is kényelmesen juthatnak be a templomba. Az altemplom egy új széles kapun keresztül egy meghitt előkertből közelíthető meg, továbbá megújult a kis tér és a közösségi ház előtti burkolat, növényzet. Öröm nézni a kulturált, biztonságos környezetet, amit mostantól újra használhatunk. Köszönjük 75 éves templomunk szép jubileumi ajándékát mindenkinek, aki a projekt megvalósulásában részt vett – mondta el lapunknak Molnár András a plébánia egyháztanácsának tagja.

 

 –Gajda Péter polgármester azt javasolta, az önkormányzat mondjon le a fejlesztési forrásról, és ne újuljon meg a templom környezete. Képviselőtársaimmal együtt sokat küzdöttünk a plébánia környezetének rendbetételéért, szerencsére sikerrel jártunk, és Kispest nem mondott le a fővárostól kapott forrásról, így megszépülhet a környezet –tette hozzá Szathury Kolos. Számomra külön öröm a felújítás, hiszen itt lettem elsőáldozó és a családom azok között az adományozók között van, akiknek köszönhetően felépülhetett ez a templom – emlékezett a Fidesz-KDNP-s képviselő. 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.