2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hamarosan szilárd burkolaton közlekedhetünk a Vasút utcában

Főoldal>Közérdekű>Hamarosan szilárd burkolaton közlekedhetünk a Vasút utcában
 
Írta: Szerk.
2019. július 29. 13:20
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkezdődött a munka a Vasút utcában, ahol a kormány által még februárban nyújtott csaknem 56 millió forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően szilárd útburkolatot húznak a ma még földes szakaszon.

Végre eltűnhet Kispestről kerületünk utolsó földútja is, hiszen megkezdődtek a munkálatok a Vasút utca szilárd útburkolattal nem rendelkező szakaszán, amelynek leaszfaltozására még februárban adott csaknem 56 millió forint vissza nem térítendő támogatást a kormány a fővárosi és agglomerációs földutak felszámolását célzó Budapesti Útépítési Program keretében.

A tervek szerint egy hónap múlva befejeződő munkálatok részeként az érintett szakasz megfelelő csapadékvíz-elvezetést kap, de megújul a járda és a közvilágítás is.

A Budapesti Útépítési Programot azért hozta létre a kormány, hogy 2022-ig minden budapesti és agglomerációs belterületi földút aszfaltburkolatot kapjon.

– Örülök, hogy az utcában élőknek végre nem poros, esős időben pedig sáros, dagonyás szakaszon kell majd közlekedniük a kormány támogatásával megvalósuló útfelújításnak köszönhetően – mondta lapunknak Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP), a 4. számú szavazókörzet képviselőjelöltje, aki korábban többször szorgalmazta a baloldali vezetésű kispesti önkormányzatnál az érintett útszakasz rendbetételét.

 

Fejlesztések külső forrás segítségével 

Nem ez az első külső forrásból érkező támogatás Kispestnek, jelenleg is számos helyen zajlanak a felújítások, építkezések. Például az Eötvös utcai KRESZ-parkban, amely a fővárostól nyert 100 millió forintos forrásnak köszönhetően újul meg, csakúgy, mint a wekerlei kispiac, amely szintén 110 millió forintos fővárosi támogatással épül újjá. A kormány 10 millió forintos támogatásával a KÖKI melletti Kúttói erdőt  sport- és szabadidőparkká alakítják, és már megkezdődött a munka a Csokonai utcában is, ahol a kormány 18 millió forintos beruházásának köszönhetően őszre újabb sportolásra és a szabadidő méltó eltöltésére alkalmas parkkal gazdagodik Kispest. Közben a Gyöngykagyló óvodában is javában zajlanak a munkálatok, amely 52 millió forintos kormányzati támogatással épül újjá.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.