2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Határ út

Főoldal>Közélet>Határ út
 
Írta: Szerk.
2015. március 17. 14:41
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Véghajrához érkezett a Határ úti végállomás megújítása: a főváros ígérete szerint áprilisban végre elkezdődik a felújítás. Bár a látványtervek több mint másfél éve elkészültek, az utóbbi hónapokban nem sok előrelépés történt a Határ úti végállomás megújítása kapcsán. A pavilonok romjai ott éktelenkednek, néhány kereskedő pedig engedély nélkül működik a buszvégállomás területén.

– Ugyan a Határ úti végállomás közigazgatásilag valóban „nem Kispest”, ahogy azt polgármester úr hangoztatja úton-útfélen, de szinte nincs is olyan kispesti lakos, aki ne utazna át naponta a csomóponton. Éppen ezért az elmúlt hónapokban többször fordultam mind a Fővárosi Önkormányzathoz, mind a FÖRI-hez (volt Közterület-felügyelet), hogy szüntessék meg az áldatlan állapotokat, és mielőbb kezdődjön el a felújítás - mondta lapunknak Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki a megújítást még a Fővárosi Önkormányzat főtanácsadójaként dr. György István főpolgármester-helyettessel közösen kezdeményezte; részt vettek az első skiccek megrajzolásától kezdődően a projektben. Mint mondta, a még működő pavilonosok okozzák a fennakadást, akik a visszavont működési engedélyüket peresítették.

 

– A Határ úti beruházás a Fővárosi Önkormányzat projektje, én magam sajnos nem vagyok döntési helyzetben, de továbbra is igyekszem motorja lenni a felújításnak, ahogy eddig is tettem – mondta Dódity Gabriella. Hozzátette: azt ő maga sem érti, miért nem lehet erélyesebben fellépni, hiszen működési engedélyük van ugyan, de közterület-használati engedélyük már régóta nincs; így ahhoz nincs jogosultságuk, hogy tevékenységüket ezen a területen folytassák.

 

Információink szerint a felújítás várhatóan április 7. és 30. között indul, és a tervek szerint fél évig tart majd. Ebben az időszakban az autóbuszoknak ideiglenes végállomást alakítanak ki a Határ út környezetében, a metrókijáratoktól gyalogosan elérhető helyeken. A 42-es, az 50-es és az 52-es villamos forgalmában a peronépítések idején lesznek majd rövidebb ideig tartó korlátozások.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.