2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hatszázmillióval segíti a kormány Kispestet

Főoldal>Közélet>Hatszázmillióval segíti a kormány Kispestet
 
Írta: Pászti András
2013. február 17. 22:47
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az ország kisebb településein a helyhatóságok teljes hitelállományát, a fővárosi kerületek adósságának pedig negyven százalékát vállalja át az állam. Az kormány segítségnyújtásának hatására Kispest is levegőhöz juthat.

 

A köztudottan súlyos adósságproblémákkal küszködő önkormányzatok évek óta komoly gondokat okoznak az egész magyar gazdaságban. „Ezen a tarthatatlan helyzeten kívánt a kormány segíteni, amikor tavaly év végén az önkormányzatok adósságának konszolidációjáról döntött” – hangsúlyozta Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője. Tarnai Richárd kiemelte, az adósságátvállalás Kispest életében is óriási jelentőséggel bír. „2004-ben az akkori MSZP-s többségű testület kampányberuházásokra 1 milliárd forint nagyságrendű fejlesztési hitelt vett fel, melynek törlesztőrészleteit 2025-ig fogjuk nyögni” – árulta el a képviselő, s hozzátette, a hiteltörlesztés évente több mint 100 millió forintjába kerül Kispestnek, ami most a kormány intézkedésének köszönhetően jelentősen csökken. Kispest adóssága körülbelül 1,65 milliárd forint, ami a kormányzati segítségnek köszönhetően több mint 600 millióval mérséklődhet.

 

 

Tarnai Richárd: A kormány célja, hogy kiszabadítsa a településeket az adósságcsapdából a párthovatartozásoktól függetlenül.

 

A kétezres években bekövetkező hitelfelvételek hatására nőtt meg jelentősen a települések eladósodottsága, amikor az állam egyre több olyan feladat elvégzésére kötelezte az önkormányzatokat, amihez a szükséges forrásokat nem biztosította. Ráadásul a magas devizaárfolyamok a családokhoz hasonlóan az önkormányzatokat is sújtják. A helyzet mára odáig fajult, hogy a legtöbb helyen leálltak a fejlesztések, több településen pedig egyenesen csődhelyzet állt elő.

 

„A kormány célja az intézkedéssel az, hogy kiszabadítsa a településeket az adósságcsapdából a párthovatartozásoktól függetlenül. A kerületek pénzügyi-gazdasági rendszerének megszilárdítása pedig lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok a közszolgáltatásokat megfelelő színvonalon láthassák el” – hangsúlyozta Kispest országgyűlési képviselője. „Az elmúlt ciklusok kormányai a bankokat konszolidálták, a mostani Fidesz-KDNP kormány az embereket és a helyi önkormányzatokat segíti.”

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.