2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

„Hiszek az erős közösségben”

Főoldal>Közélet>„Hiszek az erős közösségben”
 
Írta: Szerk.
2020. december 11. 10:10
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Közigazgatásért felelős államtitkárként dolgozik tovább dr. György István, így dr. Pap Sándor viszi tovább a választókerületi elnöki feladatokat Kispest északi részén; amolyan kormányzati kapcsolattartóként szolgálja mostantól a Kispest Ady Endre úttól északra eső részén élőket. Dr. Pap Sándor 2010 óta alpolgármesterként dolgozott Kőbányán, jelenleg a kerület tanácsnoka; jól ismeri a lakótelepek problémáit.

Nyolc éven át volt a Fidesz választókerületi elnöke dr. György István, aki idén ősszel elköszönt a kerülettől, hiszen a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkáraként dolgozik tovább. A Fidesz-KDNP korábbi országgyűlési képviselőjelöltje, Budapest főpolgármester-helyettese, később kormánymegbízottja szinte együtt lélegzett a kerülettel, a feladatok mellett a közösségépítés volt a legfőbb cél. Nemcsak számos fejlesztés köthető a nevéhez, így többek között az Ady Endre út első szakaszának felújítása, de sokan ismerhetik őt jó szívéről és élvezetes gitárpengetéséről is, hiszen az évek során közel 30 millió forintot zenélt össze a Póka Egon Experience-szel, amelynek felét Kispesten fordították jótékony célokra. Így épülhetett sószoba az Eszterlánc Bölcsődében, így kaphattak sportszobát a gyermekek átmeneti otthonának lakói, és így kaphatott több száz kispesti gyerek fejenként tizenötezer forintos táborozási támogatást a nyári szünidős programjaihoz. Ezt a szemléletet szeretné tovább vinni dr. Pap Sándor is, aki szintén hisz a közösség erejében; vallja és alpolgármesterként a mindennapokban is tapasztalta, hogy a politikusok feladata az ország és a városrész irányításán túlmutat. Még akkor is, ha előbbi ad bőven teendőt, főleg Kispesten.

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és ülő emberek

Az új választókerületi elnök nemrég egyeztetett Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselővel (jobbra) a kerület ügyes-bajos dolgairól. Dr. Pap Sándor éveken át alpolgármesterként, jelenleg tanácsnokként segítette Kőbánya polgármestere munkáját. Pontosan tudja és ismeri a lakótelepek problémáit, hiszen a szomszédos kerületben a Gyakorló utcai lakótelep egyéni képviselőjeként is sokat tett a városrész fellendüléséért, és most ugyanezt a lendületet hozta el Kispestre is.

 

– Az elmúlt egy évben jómagam is figyelemmel kísértem a kispesti közéleti eseményeket, amelyek számos helyen párhuzamot mutatnak a kőbányai szocialistákkal történtekkel – utalt lapunknak a választókerületi elnök arra a folyamatra, ahogyan a szocialista fellegvárnak számító Kőbánya „kiesett” a baloldal irányítása alól. Rendőrségi feljelentések tömkelege született ott is, mert egy idő után a jogi kereteket meglehetősen sajátosan értelmezték a kőbányai baloldaliak, és ennek meg is lett a következménye, de a jó hozadéka is; Kőbánya a jobboldali vezetéssel fejlődési pályára állhatott végre, és megtisztult közélettel, a kormánnyal és a fővárossal együttműködésben gyorsütemű fejlődésnek indulhatott a kerület. Mint mondta, természetesen a kispesti hangfelvételek állításait a hatóságnak kell bizonyítania, amelybe nem tiszte beleszólni, de úgy véli, a közéletben ilyen események után már szinte majdhogynem lehetetlen az ázsiót tartani. De mint mondta, nemcsak politikai értelemben lát problémát, hanem a kispesti Fidesz számtalan szakmai hiányosságra is rámutatott az elmúlt időszakban, főként a vagyonkezelés területén.

 

Az elmúlt egy évben jómagam is figyelemmel kísértem a kispesti közéleti eseményeket, amelyek számos helyen párhuzamot mutatnak a kőbányai szocialistákkal történtekkel – utalt lapunknak a választókerületi elnök arra a folyamatra, ahogyan a szocialista fellegvárnak számító Kőbánya „kiesett” a baloldal irányítása alól.

 

– Vagyonért felelős alpolgármesterként dolgoztam Kőbányán, és nehéz, zavaros állapotokat örököltünk a kerületi baloldaltól, hasonlóan ahhoz, amit Kispesten látok. Ezért átfogóan felmértük a kerületi ingatlanvagyont, az önkormányzati lakásokat és az üzlethelyiségeket is annak érdekében, hogy átlátható és kezelhető legyen a kőbányai vagyon. Ez a lépés célszerű volna Kispesten is, ahogyan látom a nyilvánosságra kerülő híreket – mondta dr. Pap Sándor, aki hozzátette: szerinte a nem túl jó állapotokat tovább tetézik a vagyonkezelő igazgatójának személyéről nyilvánosságra került információk, és joggal várják a kispestiek, hogy a történteknek legyenek következményeik. Emellett számos olyan kispesti problémáról is említést tett a választókerületi elnök, amelyben a kormányzattól lehet és kell segítséget kérni, és amelyben a kispesti Fidesz-KDNP frakció erőfeszítéseit támogatva szeretne lépni. Régóta ismert probléma a Derkovits utca túlterheltsége, ezt az ott élők érdekében mindenképp orvosolni kell, ezért lépéseket tesz annak érdekben, hogy a lakók aláírásokkal megtámogatott kérését ő is tolmácsolja az illetékesek felé. Szerinte emellett a kispesti lakótelep is számtalan lehetőséget rejt, de ezt első sorban a kerületi vezetésnek kell megoldania. De példaként említette a saját körzetét Kőbányán, ahol a polgármesterrel közösen tett erőfeszítéseknek, az általa kezdeményezett intézkedéseknek – térfigyelő kamera rendszer telepítése, intézményi felújítások, útfelújítások, a társasházak fejlesztéseinek anyagi támogatása – köszönhetően jelentősen megemelkedett az ingatlanok értéke a Gyakorló utcai lakótelepen, egész egyszerűen azért, mert vonzóbbá és biztonságosabbá vált a környék. Úgy véli, ilyen szemlélettel kellene a kispesti lakótelepet is élhetőbbé, tisztábbá és rendezettebbé tennie a városvezetésnek. Mint mondta, ebbe neki nincs beleszólása, de szomorúan látja a kispesti lakótelepi állapotokat. Szerinte olyan a táj, „mintha nem lenne gazdája”, és ennél jobbat érdemelnek a kispestiek.

 

Bár a 2022-es országgyűlési választásig még sok víz lefolyik a Dunán, de az biztos, Kispesten is arra kell számítani, hogy az ellenzéki összefogás jelöltje fog állni a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben. A tét pedig nem más, mint az, melyik világrend „győzedelmeskedik”.

 

Dr. Pap Sándor új választókerületi elnök (jobbra) szeretné továbbvinni elődje, dr. György István személetét, azaz jelen lenni, együtt lélegezni Kispesttel, erős közösséget építeni és a lehetőség szerint minden segítséget megadni a kerületnek

 

– A 2022-es választás nagy tétje az lesz, hogy a nemzeti tudaton alapuló, a családokat kedvezményes adózással és támogatási rendszerrel segítő kormány folytathatja a munkát, vagy az a baloldal, amely svájci frank alapú hitellel adósította el a családokat, amely külföldi kezekbe adta a közműszolgáltatókat, égbe emelve a rezsiárakat, és amely eltörölte többek között a 13. havi nyugdíjat és elvett egy év gyest az édesanyáktól. Ezek a dolgok, amelyek nem csak a vezetők felkészültségétől és elhivatottságáról festenek beszédes képet, de anyagilag komolyan érintik a magyar családokat. Fontosnak tartja, hogy a kispestiek is lássák: lehet, hogy az egymást előszeretettel öldöklő baloldal összefog a hatalom megszerzéséért, de azzal, hogyan lennének képesek kormányozni, nem foglalkoznak – eddig sem foglalkoztak vele, ha megkapták a lehetőséget. A gazdaság élénkítése helyett a lakosságot terhelnék, megszorításokra, elvonásokra számíthatnánk, és eltörölnék a jelenlegi kedvezményes családtámogatási lehetőségeket is. Ezt nem szabad engedni, viszont folytatni kell az ország fejlesztését és az emberek mindennapi életének a megkönnyítését – ezért fog dolgozni a következő időszakban a kerületi Fidesz-KDNP-vel és a kerület másik választókerületi elnökével, a Fidesz regionális igazgatójával, Földesi Gyulával közösen.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.