2021. február 25., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Idén is ellenőrzik a kéményeket Kispesten

Főoldal>Közérdekű>Idén is ellenőrzik a kéményeket Kispesten
 
Írta: Szerk.
2019. január 29. 14:10
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Közzétette a Főkétüsz Fővárosi Kéményseprőipari Kft. a honlapján az idei évi kéményellenőrzési ütemezését.

Ugyan már nem kötelező, ám erősen ajánlott az ingyenes kényellenőrzés az egylakásos épületekben, melyek jellemzően – de nem kizárólag – családi házak. A társasházaknál és lakószövetkezeti ingatlanoknál a kéményseprők továbbra is tervezett sormunka keretében, a megajánlott időben érkeznek és vizsgálják meg az épülethez tartozó kéményeket.

A címre és napra pontosan részletezett listát ezen a linken érhetik el, ez azonban csak tájékoztató jellegű, mely külső körülmények hatására még változhat.

 

Kinek és milyen esetben ingyenes az ellenőrzés?

Bizonyos ingatlanok esetében 2016. július 1-jétől díjmentes a kötelező kéményellenőrzés. Családi ház esetében ingyenes a kéményellenőrzés, ha az alábbi jogszabályi feltételek együttesen teljesülnek:
 • Az ingatlan nem társasházi vagy lakásszövetkezeti ingatlan, és természetes személy (magánszemély) tulajdonában van.
 • Az ingatlanba nincs gazdálkodó szervezet (beleértve az egyéni vállalkozót) székhelye, telephelye, fióktelepe bejelentve.
 • A kéményellenőrzés a jogszabályban előírt sűrűséggel történik, azaz szilárd tüzelésű kémény esetében évente, gáztüzelésű kémény esetében kétévente.
Társasházi vagy lakószövetkezeti ingatlanok esetében ingyenes a kéményellenőrzés, ha az alábbi jogszabályi feltételek együttesen teljesülnek:
 • Az ingatlan társasházi vagy lakásszövetkezeti ingatlan, és az adott albetét (lakás) természetes személy (magánszemély) tulajdonában van.
 • Az adott albetétbe (lakásba) nincs gazdálkodó szervezet (beleértve az egyéni vállalkozót) székhelye, telephelye, fióktelepe bejelentve.
 • A kéményellenőrzés a jogszabályban, a FŐKÉTÜSZ által előre bejelentett két ellenőrzési időpont valamelyikében sikeresen megvalósul.
Kinek és mikor kell megrendelnie a kéményellenőrzést? 
Megrendelési kötelezettség tekintetében különbséget kell tenni a kötelező kéményellenőrzés megrendelési kötelezettsége és az elmaradt kötelező kéményellenőrzés pótellenőrzésére vonatkozó megrendelési kötelezettség között. Az előbbi, azaz a kötelező kéményellenőrzés megrendelésének kötelezettsége az olyan nem társasházi ingatlan esetében áll fenn, amely nem természetes személy tulajdonában van vagy bejegyzett székhely, telephely, fióktelep található az ingatlanban. Minden más ingatlan esetében nincs megrendelési kötelezettség a kötelező kéményellenőrzés tekintetében, mivel
 • társasházak esetében a kéményellenőrzés a jogszabályi előírások szerint sormunka jelleggel történik, azaz a kéményseprő az általa meghirdetett két időpontban kísérli meg az ellenőrzés elvégzését. A sormunka jellegű munkavégzés egyben azt is jelenti, hogy azt az első két meghirdetett időpontban megrendelés nélkül végzi a közszolgáltató.
 • természetes személy tulajdonában álló és bejegyzett székhellyel, telephellyel, fiókteleppel nem rendelkező nem társasházi ingatlan esetében 2018. január 1-jétől megszűnt a kötelező kéményellenőrzés, így erre vonatkozó megrendelési kötelezettség sincs.
Az elmaradt kötelező kéményellenőrzés pótellenőrzésére vonatkozó megrendelési kötelezettség abban az esetben áll fenn, amennyiben egy társasházi ingatlan albetétjének tulajdonosa vagy használója nem biztosította a meghirdetett két időpontban az ellenőrzés elvégzését. Ebben az esetben meg kell rendelnie a pótellenőrzést független attól, hogy természetes személy vagy gazdálkodó szervezet a tulajdonosa az ingatlannak, és függetlenül attól, hogy van-e a lakásban bejegyzett székhely, telephely, vagy fióktelep. A kéményellenőrzés megrendelésének módjai:
 • Gyors regisztrációt követően a www.kemenysepro.hu oldalon bejelentkezve az „Eseti kéményellenőrzés” link alatt található űrlap kitöltésével online tudják leadni megrendeléseiket.
 • Az 1/999-0664-es ügyfélszolgálati telefonszámon is leadható a megrendelés.
 • A FŐKÉTÜSZ weboldaláról letölthető nyomtatvány kitöltésével és megküldésével is megrendelhető a szolgáltatás.

 

Forrás: 19.kerület.ittalunk.hu, kemenysepro.hu

Fotó: kemenysepro.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.